Doba přípravy
20min
Celkový čas
30h 20min
porce/procí
2
porce/porcí
Úroveň
snadný
Ingredience & Porce
Losos s bylinkovou krustou
- 400-500 gramů filetů z lososa s kůží
- 3/4 malé bagetky nebo 2 plátky toustového chleba
- 2 polévkové lžíce petrželky
- 1 polévková lžíce lístek bazalky
- 4 lístky šalvěje
- 2 čajové lžičky tymiánu
- 4 polévkové lžíce strouhaného parmazánu, (případně sýru Gran Moravia)
- 2 čajové lžičky strouhané citronové kúry, (z bio citronu)
- 2 polévkové lžíce panenského olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
- 1 stroužek stroužek česneku
Bylinkové brambory
- 500 gramů raných brambor
- 700 gramů voda
- 2 čajové lžičky dijonská hořčice
- 4 polévkové lžíce panenského olivového oleje
- 2 polévkové lžíce petrželky
- 2 polévkové lžíce čerstvého oregána
Příslušenství, které potřebujete
-
Varný košík
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- 1. Bagetku natrháme na větší kusy a rozemeleme na strouhanku 10s R7. Strouhanku odložíme do misky stranou.
- 2. Do prázdné mixovací nádoby vložíme stroužek česneku a nasekáme 5s R7. Stáhneme stěrkou.
- 3. K česneku přidáme bylinky a mixujeme 10s R7. Opět stáhneme.
- 4. Přidáme citronovou kúru, strouhanku a parmezán a mícháme 5s R5.
- 5. Filety lososa omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme a přednáme na pečící plech vyložený papírem na pečení. Pokapeme 1 lžící olivového oleje a rozprostřeme bylinkovou směs. Lehce přimáčkene prsty a zakapeme zbytkem oleje.
- 6. Pečeme v troubě 10 minut na 190 °C, poté necháme ještě v horké troubě 3-5 minut "dojít" (Do trouby vložíme teprve pár minut před dovařením brambor, aby nám losos nevychladl).
- 1. Do čisté mixovací nádoby nalijeme 700g vody a vložíme košík s předem oloupanými brambory nakrájenými na půlky/čtvrtky. Vaříme 30 min Varoma R 1.
- 2. Po dovaření brambory odložíme stranou a vodu z nádoby vylijeme. Vložíme bylinky na zálivku a nadrtíme 10s R7.
- 3. Přidáme zbytek ingrediencí na zálivku a promýcháme 5s R 5. Stáhneme dolů stěrkou a ještě jednou promýcháme 5s R5.
- 4. Připravenou zálivku vmýcháme do uvařených brambor.
Losos s krustou
Brambory se zálivkou
Tip
Bylinky můžete obměnit podle vlastní fantazie.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Chválíme použití tolika druhů bylinek. Propůjčí ryby příjemnou chuť i aroma. Děkujeme.
Are you sure to delete this comment ?