Ingredience & Porce
Těsto
- 50 gramů pšenice, celá zrna
- 250 gramů voda
- 1 kus čerstvé droždí
- 30 gramů olej
- 450 gramů hladká mouka
- 1 čajová lžička cukr
- 1 polévková lžíce sůl
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Do nádoby nasypeme 50g pšenice a uděláme mouku 20 sec/ R10.Přidáme vodu,vložíme droždí a přidáme lžičku cukru.Zavřeme víko,nastavíme čas 1min 37°C R2.Přidáme mouku,1 lžíci soli a olej.Zavřeme víko,nastavíme čas 3 min,zamkneme pouze víko "Zamknout mixovací nádobu" a zapneme funkci Klas "Těsto" .Těsto se nesmí lepit na stěny nádoby.Poté vyjmeme těsto a vytvoříme menší váleček a rozdělíme jej na 3 stejné díly,z kterých vytvarujeme 3 bagety.Dáme na plech a necháme troubu zahřát na 200°C.Dle chuti můžeme bagety posypat kmínem,mákem sezamem či slunečnicí a necháme vykynout 15 min.Pečeme dozlatova cca. 20 min na 200°C.Dobrou chuť.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
TENTO RECEPT JE VLASTNĚ PŘEPSÁN Z PŘÍRUČKY OBCHODNÍHO PORADCE THERMOMIXU, ale jak již zmínila LUSSY = nevidím zde v receptu vůbec CELOZRNNOST ?!!!! Upravila jsem si tento recept tak, že zde přikládám i fotku vlastní...... Dělala jsem bagety ze stejného receptu, ale bez hladké mouky .... dala jsem 50g zrna pšenice, které jsem pomlela, místo hladké mouky jsem dala mouku špaldovou.... Následně jsem všechny 3 bagety posypala semínky : PRVNÍ BAGETA - SLUNEČNICOVÉ SEMÍNKO, PROSTŘEDNÍ = MÁK, a poslední bageta - na jednu půlku jsem dala kmín, na druhou půlku - TYMIÁN... Jelikož jsem dávala mouku špaldovou, nechala jsem kynout delší čas a výsledek tento - viz foto ---- BYLY OPRAVDU VÝBORNÉ !!!
♥ alenapundy@gmail.com
A kde je celozrnnost?
Are you sure to delete this comment ?