thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
25min
Celkový čas
45min
porce/procí
3 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Těsto

  • 50 gramů pšenice, celá zrna
  • 250 gramů voda
  • 1 kus čerstvé droždí
  • 30 gramů olej
  • 450 gramů hladká mouka
  • 1 čajová lžička cukr
  • 1 polévková lžíce sůl

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Do nádoby nasypeme 50g pšenice a uděláme mouku 20 sec/ R10.Přidáme vodu,vložíme droždí a přidáme lžičku cukru.Zavřeme víko,nastavíme čas 1min 37°C R2.Přidáme mouku,1 lžíci soli a olej.Zavřeme víko,nastavíme čas 3 min,zamkneme pouze víko Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" a zapneme funkci Klas Těsto"Těsto" .Těsto se nesmí lepit na stěny nádoby.Poté vyjmeme těsto a vytvoříme menší váleček a rozdělíme jej na 3 stejné díly,z kterých vytvarujeme 3 bagety.Dáme na plech a necháme troubu zahřát na 200°C.Dle chuti můžeme bagety posypat kmínem,mákem sezamem či slunečnicí a necháme vykynout 15 min.Pečeme dozlatova cca. 20 min na 200°C.Dobrou chuť.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Celozrné bagety

Vytisknout:

Komentáře

  • 4. května 2014 - 13:45

    TENTO RECEPT JE VLASTNĚ PŘEPSÁN Z PŘÍRUČKY OBCHODNÍHO PORADCE THERMOMIXU, ale jak již zmínila LUSSY = nevidím zde v receptu vůbec CELOZRNNOST ?!!!!  Upravila jsem si tento recept tak, že zde přikládám i fotku vlastní...... Dělala jsem bagety ze stejného receptu, ale bez hladké mouky .... dala jsem 50g zrna pšenice, které jsem pomlela, místo hladké mouky jsem dala mouku špaldovou.... Následně jsem všechny 3 bagety posypala semínky : PRVNÍ BAGETA - SLUNEČNICOVÉ SEMÍNKO, PROSTŘEDNÍ = MÁK, a poslední bageta - na jednu půlku jsem dala kmín, na druhou půlku - TYMIÁN...  Jelikož jsem dávala mouku špaldovou, nechala jsem kynout delší čas a výsledek tento - viz foto ---- BYLY OPRAVDU VÝBORNÉ !!!   tmrc_emoticons.)

    ♥ alenapundy@gmail.com

  • 30. listopadu 2013 - 00:27
    3.0

    A kde je celozrnnost?

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: