Doba přípravy
15min
Celkový čas
1h 30min
porce/procí
4
porce/porcí
Úroveň
pokročilý
Ingredience & Porce
- 200 g předního hovězího masa
- 1/2 klobása
- 200 g červená řepa
- 200 g brambora
- 50 g mrkev
- 20 g petržele
- 1 kus cibule
- 30 g sádla
- 1 polévková lžíce hladká mouka
- špetka cukru,octa,soli,pepře
- 1 1/2 litru voda
- bobkový list,zakysaná smetana
- 3 polévkové lžíce rajčatový protlak
- 1 kus hovězí bujón
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
-
Varný košík
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do nádoby vložíme mrkev,petržel a cibuli,sekneme krátce R5.
Vložíme sádlo a orestujeme 10 minut/Varoma/ "Zpětný chod"
Opláchnuté maso nakrájené na kostičky, vložíme do košíku.
Přidáme bujon, zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, nasadíme víko a vaříme 50 minut/Varoma/rychlostí 1.
Jakmile na displeji bude čas 25 minut, nasadíme Varoma mísu s bramborami.
Po uvaření dáme brambory stranou a vyjmeme košík s masem.
Přidáme oloupanou nakrájenou na kostičky či nudličky červenou řepu, koření, rozmíchanou mouku v troše vody a vaříme 15 minut/100°C/rychlostí 1/ "Zpětný chod" .
Boršč osladíme, okyselíme, přidáme maso a klobásu nakrájenou na kolečka, zakysanou smetanu a povaříme 10 minut/90°C/rychlostí 1/"Zpětný chod" .
Po uvaření vložíme uvařené brambory.
Tip
Polévku můžeme na talíři ozdobit trochou zakysané smetavy a posypat petrželkou.
Dobu vaření upravte dle velikosti nakrájeného masa.Doporučuji maso nakrájet na malé kousky.
Recpt lze připravit i v TM 5
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
ahoj,jo je tam překlep recept opravím děkuji za info.
Recept je fajn ale maso se musí vařit déle rozhodne sem maso vařil o 20minut více a to 10min při prvním vařenií a pak po zahuštění dalších 10mn jinak by bylo tuhe ale jinak recept OK
Boršč jsem nikdy nevařila, děkuji za recept a ráda ho vyzkouším.
zkusím zdendův boršč.
Jestli to dobře čtu, tak to maso se vaří celkem 32minut? Není to málo? Není tu někde překlep?
Are you sure to delete this comment ?