thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
5min
Celkový čas
5min
porce/procí
--
Úroveň
střední
Oficiálně testováno
  • TM 31
published: 22.11.2011
změněno: 12.08.2016

Ingredience & Porce

  • 2 stroužek česneku
  • 600 g sýr gruyére, nakrájeného na kousky
  • 200 g sýr ementál, nakrájeného na kousky
  • 420 g víno, bílé, suchého
  • 20 g kukuřičný škrob
  • 20 g třešňovice
  • 2 špetky pepř černý, mletý
  • 0,5 čajové lžičky muškátni orešek
  • 0,5 čajové lžičky červená paprika, sladká

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    1. Do mixovací nádoby vložte stroužky česneku a sekejte 3 sek./rychlost 8.
    2. Přidejte sýry a sekejte 10 sek./rychlost 7.
    3. Přidejte 400 g vína a ohřívejte 8 min./90 °C/rychlost 2. Během vaření smíchejte v misce kukuřičný škrob s třešňovicí a 20 g vína a míchejte dokud se vše nespojí (nesmí zůstat žádné hrudky).
    4. Tuto směs přidejte spolu s kořením do mixovací nádoby a vařte 3 min./100 °C/rychlost 3. Sýrové fondue přelijte do teplovzdorného hliněného hrnce nebo nádoby na fondue a postavte na vařič.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
Kategorie receptů:

Vytisknout

Švýcarské sýrové fondue

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?