Doba přípravy
5min
Celkový čas
25min
porce/procí
25
porce/porcí
Úroveň
střední
Oficiálně testováno
- TM 31
published: 22.11.2011
změněno: 02.05.2019
Ingredience & Porce
Brazilské sýrové pečivo
- 150 gramů sýru gruyére, nakrájeného na kousky
- 200 gramů Mléka
- 100 gramů rostlinného oleje, slunečnicového nebo řepkového
- 1 čajová lžička soli
- 250 gramů tapiokového škrobu
- 2 kusy vejce
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Předehřejte troubu na 180°C.
Do mixovací nádoby vložte sýr Gruyére a strouhejte 10 sek./rychlost 9.
Přendejte do mísy a odložte stranou.
Do mixovací nádoby dejte mléko, rostlinný olej a sůl a ohřívejte 5 min./90 °C/rychlost 1.
Přidejte tapiokový škrob a mixujte 20 sek./rychlost 6.
Sundejte mixovací nádobu, odložte ji stranou a nechte směs 10 minut vychladnout.
Pomocí stěrky vyškrabte tapiokovou směs ze dna mixovací nádoby.
Umístěte mixovací nádobu na své místo.
Přidejte vejce a sýr Gruyére a hněťte 2 min./ "Těsto" .
Nechte směs 20 minut odpočinout.
Ze směsi vytvarujte pomocí naběračky na zmrzlinu kuličky velikosti vlašského ořechu, položte je na pekáč pokrytý pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 20-25 minut.
Tip
Pao de queijo se dělají s brazilským polotvrdým sýrem Minas, ten ale neshánějte, parmazán nebo grana padano poslouží naprosto dostatečně.
Výsledná konzistence vás překvapí, nejlepší jsou ještě horké rovnou z trouby, kdy je vnitřek báječně táhlý a akorát gumový, jako byste jedli samotný roztavený sýr, studené ale taky nejsou vůbec k zahození.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
"čaj, ová" lžička taky super
Opět díky thermomixu si můžu doma uvařit třeba brazilské pečivo, parádní!
Co to je tapiokový škrob?
Zajímavé
Výborný
Are you sure to delete this comment ?