Ingredience & Porce
Příprava šrotu
- 100 g pšeničných otrub (šrotu)
- 0,21 litr vařící vod
Těsto
- 300 g celozrné pšeničné mouky
- 150 g žitná mouka
- namočený šrot
- 0,21 litr voda
- 2 čajové lžičky mořská sůl
- 1 čajová lžička sušeného droždí
- 1/2 čajové lžičky cukr
- 1/2 čajová lžička chlebového koření
- semínka dle chuti - dýňová, lněná, slunečnicová, sezamová
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
1. Pšeničný šrot přelijeme vařící vodou, zakryjeme mikrotenem a necháme v teple 24 hodin stát.
2. Druhý den vložíme do "Zamknout mixovací nádobu" všechny ingredience, kromě semínek, a uhněteme těsto R"Těsto" /5 min. Ke konci hnětení přidáme semínka dle chuti. Těsto necháme kynout v nádobě cca 2 hodiny.
3. Vykynuté těsto přendáme do formy nebo vytvarujeme bochník, posypeme semínky a necháme ještě cca 30 min kynout. Mezitim si vyhřejeme troubu na 250 °C.
4. Chléb pečeme 20 min na 250 °C, poté zmírníme teplotu na 150 °C a pečeme dalších 30 min. Na počátku potřeme slanou vodou a cca 5 min před dopečením podruhé. Při pečení vložíme do trouby misku se studenou vodou.
Šrotový chléb
Tip
Chlebové koření si míchám sama: Kmín, fenykl, anýz, koriandr. Vše stejným dílem vložím do "Zamknout mixovací nádobu" a rozemelu R10/15s. Vodu nahrazuji syrovátkou, která mi zbývá při výrobě sýra Labneh z jogurtů.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?