Ingredience & Porce
- 800 ml šlehačky
- 120 g cukr, krystal
- 3 vanilkové cukry
- 10 plátků želatin Dr.Oetker
- špetku skořice nebo semínka z 1/2 vanilkového lusku
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
1. plátky želatiny ponoříme do misky se studenou vodou a necháme nabobtnat
2. šlehačku s cukrem a vanilkovými cukry nalijeme do mix. nádoby a svaříme 100°C/ 15 min/ R 2
3. svařenou šlehačku necháme v mix. nádobě chvilku vychladnout (asi na 70°C) a vložíme do ní plátky želatiny (želatina se nesmí vařit), které jsme vyndali z misky s vodou. Přidáme špetku skoříce nebo vanilku a zamícháme 10 sec/ R 4.
4. Šlehačku nalijeme do pudinkové formy, nebo do plechu na pečení mufínů, případně do jednotlivých mističek a dáme přes noc ztuhnout do lednice. Podáváme s malinovým přlivem nebo jiným ovocem.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Slaďoučké pokušení pro každého
Sladké mámení.-)
Are you sure to delete this comment ?