
Doba přípravy
13min
Celkový čas
13min
porce/procí
4
porce/porcí
Úroveň
střední
Oficiálně testováno
- TM 31
published: 22.11.2011
změněno: 05.09.2020
Ingredience & Porce
Krkovička po krkonošsku
- 200 gramů cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce rajčatového džusu, koncentrátu
- 200 gramů hub, čerstvých nebo sušených
- 5 kusů sušených švestek
- 400 gramů vody
- 600 gramů krkovičky
- olivový olej
- 1 čajová lžička soli
- 1/2 čajové lžičky pepře mletého
- 1/4 čajové lžičky červené papriky, sladké
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby vložte přepůlenou cibuli, česnek, rajský koncentrát, hříbky, švestky a vodu.
Maso pokrájené na tenké plátky, okořeněné a potřené olivovým olejem a posypané červenou paprikou, uložte do Varoma mísy a položte na víko Thermomixu.
Vařte 45 min/Varoma/rychlost 1.
Po uvaření sundejte Varomu, nasaďte odměrku a mixujte suroviny 15 sek./rychlost 4.
Podávejte s brambory, rýží nebo se zeleninou.
Tip
Pro zjemnění lze přidat i smetanu.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Nevím jak to můžou ostatní obdivovat, omáčka se úplně vyvari takže konzistence spíš hodně tuhá kejda. Chuťově ok, ale že by to bylo wow to za mě teda vubec
vařila jsem v sobotu a je to luxusní oběd
dobrota, sice nevím kde se vzal v Krkonoších rajčatový juice a le budiž
Dobrůtka
Výborné a luxsuní jídlo! Není už důvod chodit na tuto mňamku do restaurací, doma si ji uděláte ještě mnohem lepší!
výborné jako vše z Krkonoš
Krajové jídlo, zkusíme...
No tak to jsme se hodně a dlouho olizovali, jaká to je dobrota.