thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
5min
Celkový čas
35min
porce/procí
4 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

uhlířské špagety (spaghetti carbonara)

  • 60 gramů parmezánu, nakrájeného na kousky
  • 30 gramů sýra pecorino
  • 30 gramů šalotka
  • 150 gramů kostičky slaniny
  • 20 gramů olivový olej, extra panenského
  • 3 kusy vejce, (á 60 gramů)
  • 1 kus vaječného žloutku
  • 3/4 čajové lžičky sůl
  • 2 špetky pepře
  • 1200 gramů voda
  • 350 gramů špaget

Příslušenství, které potřebujete

  • Varoma
    Varoma koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. 1. Do mixovací nádoby vložte parmezán a pecorino a strouhejte 10 vteřin/rychlostí 9.

    2. Přendejte do misky a odložte stranou.

    3. Do mixovací nádoby vložte šalotky a sekejte 3 vteřiny/rychlostí 6.

    4. Přidejte kostičky slaniny a extra panenský olivový olej a restujte 5 minut/Varoma/rychlostí 1.

    5. Přendejte z mixovací nádoby do misky a odložte stranou.

    6. Do mixovací nádoby vložte vejce, vaječný žloutek a strouhaný sýr, ochuťte 1/4 čajové lžičky soli a pepře a míchejte 15 vteřin/rychlostí 4.

    7. Vaječnou směs přidejte do misky se slaninou. Mixovací nádobu není třeba umývat.

    8. Do mixovací nádoby nalijte vodu a přidejte 1/2 čajové lžičky soli a vařte 10 minut/100°C/rychlostí 1.

    9. do mixovací nádoby vložte špagety otvorem ve víku a vařte po dobu uvedenou na balíčku s těstovnami/100°C/Zpětný chod"Zpětný chod" /rychlostí 1.

    10. Zkuste, zda jsou těstoviny "al dente" (tedy na skus).

    11. Nechejte špagety odkapat na Varoma míse a poté přendejte do misky se směsí slaniny a vajec.

    12. Dobře promíchejte a ihned podávejte.

Tip

Název těchto těstovin je odvozen od slova carbonaro, což je italské označení pro uhlíře. Někteří etymologové totiž tvrdí, že tento pokrm byl kvůli jeho vydatnosti připravován k snídani právě uhlířům před tím, než se vydali do práce.

Jiní zase říkají, že termín „uhlířské špagety“ vznikl v části Spojených států po 2. světové válce. Další tvrdí, že špagety byly připravovány jako pocta Carbonari, což byla tajná prominentní společnost revolucionářů v době sjednocení Itálie.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Uhlířské špagety (spaghetti carbonara)

Vytisknout:

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.
Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: