thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
5min
Celkový čas
5min
porce/procí
4 porce/porcí
Úroveň
střední
Oficiálně testováno
  • TM 31
published: 22.11.2011
změněno: 20.07.2018

Ingredience & Porce

Rizoto se šafránem

  • 1 šalotka
  • 40 gramů máslo
  • 40 gramů extra panenský olivový olej
  • 320 gramů rýže, na rizoto, např. Carnaroli
  • 100 gramů víno bílé, suché
  • 900 gramů voda
  • 1 polévková lžíce masový bujón, kostka (pro 0.5L), (kostka bujónu pro 0.5 l ), či zeleninového
  • 1 čajová lžička soli
  • 2 kusy šafrán, každý 0,1 g
  • 40 gramů sýr, Parmazán, nastrouhaného

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Do mixovací nádoby vložte šalotku a sekejte 3 vteřiny/rychlostí 5.






    Přidejte 20 g másla a extra panenského olivového oleje, restujte 3 min/100°C/rychlostí 1.






    Přidejte rýži na rizoto, opražte 3 min/100°C/ Zpětný chod"Zpětný chod" /rychlostí 1 bez vložené odměrky.






    Přidejte suché bílé víno, povařte 1 min/100°C/ Zpětný chod"Zpětný chod" /rychlostí 1 bez vložené odměrky.






    Přidejte vodu, bujón, sůl a šafrán a vařte 14–15 min/100°C/ Zpětný chod"Zpětný chod" /rychlostí 1, vložte varný košík namísto odměrky na víko mixovací nádoby.






    Naservírujte rizoto na misku, smíchejte se zbylým máslem a parmezánem a ihned podávejte.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
Kategorie receptů:

Vytisknout

Rizoto se šafránem

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: