Doba přípravy
5min
Celkový čas
5min
porce/procí
4
porce/porcí
Úroveň
střední
Oficiálně testováno
- TM 31
published: 22.11.2011
změněno: 20.07.2018
Ingredience & Porce
Rizoto se šafránem
- 1 šalotka
- 40 gramů máslo
- 40 gramů extra panenský olivový olej
- 320 gramů rýže, na rizoto, např. Carnaroli
- 100 gramů víno bílé, suché
- 900 gramů voda
- 1 polévková lžíce masový bujón, kostka (pro 0.5L), (kostka bujónu pro 0.5 l ), či zeleninového
- 1 čajová lžička soli
- 2 kusy šafrán, každý 0,1 g
- 40 gramů sýr, Parmazán, nastrouhaného
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby vložte šalotku a sekejte 3 vteřiny/rychlostí 5.
Přidejte 20 g másla a extra panenského olivového oleje, restujte 3 min/100°C/rychlostí 1.
Přidejte rýži na rizoto, opražte 3 min/100°C/ "Zpětný chod" /rychlostí 1 bez vložené odměrky.
Přidejte suché bílé víno, povařte 1 min/100°C/ "Zpětný chod" /rychlostí 1 bez vložené odměrky.
Přidejte vodu, bujón, sůl a šafrán a vařte 14–15 min/100°C/ "Zpětný chod" /rychlostí 1, vložte varný košík namísto odměrky na víko mixovací nádoby.
Naservírujte rizoto na misku, smíchejte se zbylým máslem a parmezánem a ihned podávejte.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Dobrý nápad.
Strouhat se dá i jinak jenže na TM je to jednodušší a rychlejší ( hlavně z toho nebolí ruce )
Nebýt TM, tak nevím na čem bych ten Parmazán strouhal???
Are you sure to delete this comment ?