Ingredience & Porce
Suroviny
- 6 bílek
- 300 g cukru krupice
- 1 čajová lžička citrónová šťáva
- špetka sůl
- dětské piškoty
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Nasadit šlehací metlu, vlít bílky, přidat citrónovou šťávu a sůl nastavit čas na 11 minut a šlehat R3,5. Když začnou bílky bělet- tvoří se cestičky, asi po 3 min. Tak nastavit 70°C, stále šlehat R 3,5 a postupně přisypávat cukr. V případě potřeby čas prodloužit. Stříkáme sáčkem s hladkou trubičkou na dětské piškoty.Když to stihneme dříve, než nám zmizí pod rukama, tak můžeme polít čokoládou.
Šlehání bílků
Tip
Lze použít jako krém do listových trubiček.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Dobrý den,
velmi nás mrzí, že se Vám sníh nepovedl.
Problém by mohl být ve šlehací míse. Ta musí být před šleháním bílků dokonale čistá.
Mám bohužel úplně stejnou zkušenost, sníh je nepoužitelný. Není hladký a krémový, struktura krému je naopak hrubá a nechutná dobře.
Když srovnám s receptem, jak tu je ten druhý, tak musím říci, že tyto mi vyšly jako podprůměrné . Opravdu dělám přesně podle receptu, musela jsem prodlužovat čas, přesto hmota vůbec nebyla hladká, ale pěnová... šaptně se s ní pracovalo, takže obrovské zklamání
Jsem rád, že chutnalo...
Opět jsem zkoušela v týdnu dělat a všichni si je jen pochvalovali! Velký rozdíl s kupovanými. Doporučuji!
Skvělé!!!!!
Bílky používáme i mražené.
Výborný.
Ňamka,taky dělám a jsou vynikající
výborné
Are you sure to delete this comment ?