Doba přípravy
20min
Celkový čas
35min
porce/procí
20
porce/porcí
Úroveň
snadný
Ingredience & Porce
- 250 gramů máslo
- 250 gramů polohrubá mouka
- 250 gramů tvaroh
- 1 sklenice zavařeniny
- 1 kus žloutek
- trochu mléko
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Do "Zamknout mixovací nádobu" dáme máslo, tvaroh, polohrubou mouku a mixujeme 1 min. R 4 - 5. vyndané těsto propracujeme ještě rukama a necháme 15 min. odležet. Poté těsto vyválíme a vykrajujeme nejlépe velkou sklenicí kolečka, které naplníme zavařeninou a dobře uzavřeme. Povrch potřeme žloutkem smíchaným s mlékem a pečeme při 200 stupních cca 15 minut.
Jednoduché šátečky
Tip
šátečky můžeme plnit třeba i tvarohem nebo nuttelou a vychladlé pocukrovat moučkovým cukrem.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Ahooooj, Ciao do Německa. Ten můj Ital je moc vybiravy az hrůza. Musím říct, ze díky Bimby(thermomixu) zvladam dobře kompenzovat ty jeho choutky. Comunque, qua è cominciato l'estate. Da voi come si sta? Tanti saluti in Germania dalla nostra solare Sicilia con l'Etna che si sta arrabbiando. Provo metterti nell'amici....bacio
díky všem za komentáře a přeji dobrou chuť
Tak tento recept určitě vyzkouším. ...
Denisa
Dnes jsem vyzkoušela a naplnila šátečky povidly. Těsto bylo velmi vláčné, po vyndání z troby jsem je obalila v moučkovém cukru. Dle komentářů rodiny jsou vynikající. Děkuji za super recept
Ahoj Erale ,
muj muz je taky Ital ,a taky mu toto testo moc chutna.
My zase zijeme v Nemecku , a take pouzivam hladkou mouku - polohrubou mame nejspis jenom my v Cesku.
PS: manda ci un po' di sole
Dnes jsem využila tohoto receptiku a s mini obměnosu jsem docilila vynikajícího výsledku. Jelikož žiji na Sicílii kde polohruba mouka neexistuje tak jsem využila tu jejich "hladkou 00". Musela jsem tedy místo 250g mouky přidat o nějaké gramo navíc a místo 15 min při 200 stupnich jsem vse pekla cca. 20-25 minut. Výsledek byl nastesti vynikající a můj manžel si tzv. panzerotti moc vychutnal . Děkuji za recept
Poměry jednotlivých ingrediencí se hezky pamatují. Určitě vyzkoušíme. Děkujeme za hezký recept.
To testo znam , delam z nej jablecny strudel . I ty satecky jsou vyborne s povidli
Are you sure to delete this comment ?