thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
20min
Celkový čas
35min
porce/procí
20 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

  • 250 gramů máslo
  • 250 gramů polohrubá mouka
  • 250 gramů tvaroh
  • 1 sklenice zavařeniny
  • 1 kus žloutek
  • trochu mléko

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Jednoduché šátečky
  1. Do Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" dáme máslo, tvaroh, polohrubou mouku a mixujeme 1 min. R 4 - 5. vyndané těsto propracujeme ještě rukama a necháme 15 min. odležet. Poté těsto vyválíme a vykrajujeme nejlépe velkou sklenicí kolečka, které naplníme zavařeninou a dobře uzavřeme. Povrch potřeme žloutkem smíchaným s mlékem a pečeme při 200 stupních cca 15 minut.

Tip

šátečky můžeme plnit třeba i tvarohem nebo nuttelou a vychladlé pocukrovat moučkovým cukrem.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Jednoduché šátečky

Vytisknout:

Komentáře

  • 26. května 2016 - 22:06
    5.0

    Ahooooj, Ciao do Německa. Ten můj Ital je moc vybiravy az hrůza. Musím říct, ze díky Bimby(thermomixu) zvladam dobře kompenzovat ty jeho choutky. Comunque, qua è cominciato l'estate. Da voi come si sta? Tanti saluti in Germania dalla nostra solare Sicilia con l'Etna che si sta arrabbiando. Provo metterti nell'amici....bacio

  • 23. dubna 2016 - 20:35

    díky všem za komentáře a přeji dobrou chuť tmrc_emoticons.-)

  • 23. dubna 2016 - 15:44

    Tak tento recept určitě vyzkouším. ...

    Denisa

  • 23. dubna 2016 - 15:23
    5.0

    Dnes jsem vyzkoušela a naplnila šátečky povidly. Těsto bylo velmi vláčné, po vyndání z troby jsem je obalila v moučkovém cukru. Dle komentářů rodiny jsou vynikající. Děkuji za super recept tmrc_emoticons.)

  • 22. dubna 2016 - 23:49
    5.0

    Ahoj Erale ,

    muj muz je taky Ital ,a taky mu toto testo moc chutna.

    My zase zijeme v Nemecku , a take pouzivam hladkou mouku - polohrubou mame nejspis jenom my v Cesku.

    PS: manda ci un po' di sole tmrc_emoticons.;)  

  • 22. dubna 2016 - 17:13
    5.0

    Dnes jsem využila tohoto receptiku a s mini obměnosu jsem docilila vynikajícího výsledku. Jelikož žiji na Sicílii kde polohruba mouka neexistuje tak jsem využila tu jejich "hladkou 00". Musela jsem tedy místo 250g mouky přidat o nějaké gramo navíc a místo 15 min při 200 stupnich jsem vse pekla cca. 20-25 minut. Výsledek byl nastesti vynikající a můj manžel si tzv. panzerotti moc vychutnal . Děkuji za recept

  • 18. dubna 2016 - 10:50

    Poměry jednotlivých ingrediencí se hezky pamatují. Určitě vyzkoušíme. Děkujeme za hezký recept.

  • 17. dubna 2016 - 10:00
    5.0

    To testo znam , delam z nej jablecny strudel . I ty satecky jsou vyborne s povidli tmrc_emoticons.)

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: