Ingredience & Porce
Těsto
- 350 gramů hladká mouka
- 250 gramů máslo (nesolené)
- 250 gramů šlehačky na šlehání (33%)
- 2 žloutky
- špetka sůl
Náplň
- 5 bílek
- 120 gramů práškového cukru
- špetka sůl
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
1. Do mixovací nádoby vložíte mouku,máslo,šlehačku,žloutky,sůl a hněťte 3min./"Zamknout mixovací nádobu" /"Těsto" . Poté dejte těsto na 1 hodinu odpočinout do chladna.
2. Těsto si položíme na vál poprášený hladkou moukou a rozválíme do všech stran až nám vznikne tenký plát ve tvaru obdelníku silný a nakrájíme ho na proužky asi 2cm silné
3. Každý proužek těsta navineme na jednu kovovou trubičku od užšího konce k širšímu. Tak aby se okraje proužků překrývaly.
4. Konce pečlivě přimáčkneme a trubičky dáme na plech tak aby konce trubiček byly ve spod a potřeme je žloutkem. Pečeme 20 minut na 180C.
5. Po upečení ihned trubičky sundáváme dolů a necháme schládnout potom plníme sněhem.
1. Do mixovací nádoby vložte bílky, špetku soli a nasaďte šlehací metličku a šlehejte 3minuty/"Zamknout mixovací nádobu" /R4
2. Poté nastavte čas 10 minut/"Zamknout mixovací nádobu" / R varoma a sníh šlehejte a postupně přidávejte cukr vznikne vám krásně bílá hustá hmota, kterou naplníte zdobící sáček a plníte trubičky. Naplněné trubičky pocukrujte.
Těsto
Náplň
Tip
Trubičky lze udělat i naslanou výborné je je naplnit například šunkovou pěnou nebo nivovou pěnou.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Milá Naty, děkujeme za pochvalu.
Neustále se snažíme vyvíjet a přizpůsobovat recepty tak, aby se daly připravit také v Thermomixu. To je také případ Vámi jmenovaných dezertů. Vzhledem k jejich náročné technologické přípravě to ještě nějakou dobu potrvá.
Děkujeme za trpělivost,
tým Thermomixu
Dobrý den,
ráda bych Vás poprosila ještě o recept na Charlottu(s krémem ze žloutků a smetany) i s receptem na cukrářské piškoty, dále o recept na tartaletky se žloutkovým krémem bez použití pudinku, případně recept na framboisier a eclairs. Všechny tyto úžasné dortíky jsou zoufale náročné na přípravu - asi právě proto chutnají tak skvělě, ale s Thermomixem by to mohlo být zvládnutelné i pro ty z nás, co si na přípravu bez Thermomixu prostě netroufnou. Předem děkuji za Vaši snahu a velmi oceňuji vstřícnost s jakou raagujete na žádost o radu. Ráda bych vám také poděkovala za všechny recepty, které báječně fungují, všechny recepty na kynuté těsto, které jsem vyzkoušela, byly dokonalé, děkuji i za recept na makronky - takové jaké mají být.
Přeji krásné vaření a pečení a mnoho stejně spokojených zákazníků.
Jsme rádi, že jste s Thermomixem spokojená a doufáme, že se vám nový recept na náplň do kremrolí bude líbit.
Jsem velmi ráda, že toto téma budete řešit, Thermomix šlehá bílky výborně, ale totéž dokáže i zcela obyčejný ruční šlehač. Problém nastává v momentu, kdy je třeba bílky tepelně zpracovat. A to by mělo být výsadou Thermomixu, který je, jako jeden z mála, k tomu technicky vybaven. Recepty s tepelně neupravenými vejci jsou velmi rizikové a amatérské. Například správné tiramisu také obsahuje vejce, která by měl být tepelně zpracována, a právě to je na receptu nejtěžší. Našlehat mascarpone a navrstvit ho na piškoty - k tomu opravdu není třeba takto drahý a technicky vybavený přístroj. Jsem ráda, že s vaší pomocí, budu moci využít speciální funkce Thermomixu, které jiné přístroje prostě nemají
V současné době se snažíme vylepšit, zjednodušit a připravit nové i stávající recepty.
Mezi nimi se také důkladně zabýváme kremrolemi. Bohužel, v aktuálních recepturách bílky tepelně neupravujeme. Nicméně pracujeme na tom.
Děkujeme za podnět, brzy by se měl objevit upravený recept.
Dobrý den,
děkuji za opravdu velmi rychlou odpověď. Problém není v ušlehání kvalitního sněhu, ale bílky by měly být tepelně upraveny, aby byly bezpečné pro konzumaci. Teplota Varoma je však příliš vysoká, sníh, který je správně ušlehaný, se při této teptotě uvaří a získá konzistenci, při které nelze použít. Potřebovala bych recept, který odpovídá šlehání bílků ve vodní lázni, kdy se eliminují rizika použití syrových vajec a současně získám krémovou náplň. Pokud existuje i recept pro pasterizaci žloutků, případně celých vajec např. na přípravu krému do dortů, budu Vám za něj vděčná. Ráda bych využila Thermomix právě pro přípravu těchto poměrně složitých postupů, které by, vzhledem k možnosti nastavení přesné teploty, měl zvládnout.
Myslím, že tato technologie v receptech a kuchařkách chybí a uvítali by je i další uživatelé, pravděpodobně i budoucí, protože ukázka správně tepelně upravených vajec téměř bez práce, by možná přesvědčila další zákazníky a nákupu.
Děkuji a věřím, že mi s tímto problémem pomůžte.
Dobrý den, Naty.
Můžete vyzkoušet vyměnit moučkový cukr za klasický krupicový nebo krystal.
Pomoci by mohl také trik s přidáním jedné čajové lžičky citrónové šťávy a postupovat podle tohoto návodu: http://www.svetreceptu.cz/recepty/jak-uslehat-snih-z-bilku/257085
Držíme palce
Tento recept je opravdu špatný - bílky nelze připravit při použití teploty Varoma, aniž by se neuvařily. Ráda bych vyzkoušela recept na náplň do kremrolí, která je jedlá. Najdu někde takový recept?
Zkusím
mňamky, výborné
Are you sure to delete this comment ?