thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
30min
Celkový čas
30min
porce/procí
--
Úroveň
střední
Oficiálně testováno
  • TM 31
published: 22.11.2011
změněno: 12.08.2016

Ingredience & Porce

  • 250 gramů slanina, různého typu, nebo uzeného, na kostičky
  • 2000 gramů brambora, na kousky
  • 2 čajové lžičky citrónová šťáva
  • 2 kusy vejce
  • 2 čaj, ové lžičky soli
  • 0,5 čajové lžičky bílý pepř, mletý
  • 0,25 čajové lžičky muškátni orešek
  • 1 kus pórek, na kolečka

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava


    1. Kostičky slaniny krátce osmahněte na pánvi. Pokud použijete uzené, pak ho nesmažte.

    2. Do mixovací nádoby dejte 1000 g brambor a 1 čajovou lžičku citrónové šťávy, rozmělněte cca10 sek./rychlost 5(cca 10 sek./rychlost 6)a přendejte na větší mísu.

    3. Do mixovací nádoby dejte zbylých 1000 g brambor, 1 čajovou lžičku citrónové šťávy, vejce, koření a sůl, rozmělněte cca 10 sek./rychlost 5(cca 10 sek./rychlost 5) a přendejte na stejnou mísu jako předtím rozmělněné brambory.

    4. Přidejte i kostičky slaniny nebo uzeného a kolečka pórku a pomocí stěrky dobře zamíchejte.

    5. Dobře vymažte formu na nákyp, dejte do ní vzniklou bramborovou hmotu a pečte v horní části trouby, až vznikne hezká hnědá krusta.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
Kategorie receptů:

Vytisknout

Zapečený hessenský bramborový nákyp

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: