thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
15min
Celkový čas
1h 10min
porce/procí
4 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

jídlo

  • 500 gramů cibule
  • 2 - 3 stroužky čeneku
  • 650 gramů vepřového masa, na kostky - plec - krkovice
  • 100 gramů olej
  • 1/2 čajové lžičky kmínu, drcený
  • 1 čajová lžička sůl
  • 1 kostka bujón (pro 0,5 l), mas...x
  • 700 gram voda, teplé = urychlíte vaření
  • 200 gram žloutky, na vaření
  • 1 polévková lžíce hladká mouka
  • 500 gramů kysaného zelí
  • 2 čajové lžičky mleté papriky
  • špetka mletého pepře

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Nejdříve nasekáme kysané zelí, 15 sec/ R5-6.

    Opláchneme mixér a osušíme.

    Pak posekáme cibuli a čenek, 15 sek / R5.

    Přidáme olej a restujeme 6 minut Varoma/Zpětný chod"Zpětný chod" /R1.

    Poté dáme do nádoby maso, koření, sůl a polovinu zelí.

    Vše podusíme 15 minut 100°C / Zpětný chod"Zpětný chod" , rychlost Jemné míchání"Jemné míchání" .

    Poté zalijeme vodou s kostkou bujónu a povaříme 5 minut / 100°C / rychlost Jemné míchání"Jemné míchání" Zpětný chod"Zpětný chod" .

    Poté přidejte do nádoby zbytek zelí a vařte 25 minut / 100°C / rychlost Jemné míchání"Jemné míchání" .

    Na konci rozmíchejte ve smetaně lžíci hladké mouky a vařte ještě 5 minut / 100°C / rychlost Jemné míchání"Jemné míchání" .

    Během tohoto dovařování ochutnejte a případně přisolte, nebo dejte trochu kořenícího přípravku.

Tip

Je vynikající, odzkoušený a po uvaření téměř hned snězený.                                 To zelí jsem sekala proto, aby se mi nemotalo na nože a lépe se to i konzumuje.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

segedínský guláš

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: