Ingredience & Porce
Guláš
- 500 gramů hovězího masa, krájené na kostky
- 200 gramů cibule, krájená na 1/4
- 70 gramů ojele, nebo sádla
- 2 kusy paprikový lusk, krájený na proužky
- 70 gramů rajský protlak, malá plechovka
- sůl, pepř, kmín, masox / vegeta
- 2 čajové lžičky mletá paprika, vrchovaté
- 700 gramů voda, horká urychlí vaření
- 3 polévková lžíce hladká mouka, rozmíchaná ve studené vodě
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Do cibuli a sekáme 8sec / R4. Můžete sekat i na dvakrát / stáhnout cibuli ze stěn/. Přilijeme olej a smažíme 5min / Varoma / . Pak přidáme rajský protlak a necháme ho 90sec / Varoma / . V mísce nakrájené maso posolíme, okmínujeme, opepříme. Dáme ho do , přidáme k němu polovinu na proužky nakrájené papriky a dusíme 5 minut Varoma / / R. Maso pustí šťávu. Poté ho podlijeme horkou vodou a vaříme 40minut / 100°C / / R [. V polovině doby přes otvor víka přidáme druhou polovinu paprik. Po této době maso ochutnáme a zjistíme, jestli je měkké. Pokud ne, přidáme čas vaření. Dochutíme solí, vegetou, podle chuti. Rozmícháme si mouku ve vodě a THMix pustíte na 2 minuty / / R a víkem pomalu lijeme záklechtku. Zahustit podle toho, jak se vám zdá hustota. Po vychladnutí ještě zhoustne.
Přeji dobrou chuť.
Maďarský guláš
Tip
Toto jídlo nelze vařit pro dietu č.2 = šetřící. Mohou jí z dietářů jen 3 normální a 9 diabetická.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Dobré ráno,
velimi záleží také na druhu masa. Vybírejte spíše mladší a libovější kusy.
Jinak se klasický guláš obvykle připravuje z hovězí kližky. Je pravda, že v ní jsou vlákna, která někdo zrovna dvakrát nemusí, proto se může udělat například i ze zadního hovězího.
Omáčka dobrá, ale maso ani po 2x40min tvrdé jsem zhýčkáná z papiňáku :O
Are you sure to delete this comment ?