thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
10min
Celkový čas
10min
porce/procí
4 porce/porcí
Úroveň
střední
Oficiálně testováno
  • TM 31
published: 22.11.2011
změněno: 12.08.2016

Ingredience & Porce

  • 600 gramů losos, filet, čerstvý, bez kůže a kostí, 8 ks
  • 50 gramů citrónová šťáva
  • sůl
  • pepř, čerstvě umletý
  • 500 gramů voda
  • 2 kusy šalotka
  • 10 gramů máslo
  • 300 gramů bílý žampión, čerstvý, nakrájených na čtvrtky
  • 50 gramů víno bílé, suché
  • 150 gramů žloutky
  • 200 gramů sýr, smetanového
  • 1 vrchovatá čajová lžička citrónová kůra, nastrouhané
  • 2 špetky muškatového oříšku,nastrouhaného
  • 2 špetky cukr

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    1. Opláchněte si lososové filety, pokropte citrónovou šťávou, osolte, opepřete, položte na máslem omaštěný alobal a zabalte v úhledný balíček.
    2. Do Varoma mísy vložte balíček s lososem a položte na tácek Varoma.
    3. Do mixovací nádoby nalijte vodu, uzavřete víkem a položte Varoma mísu na víko a vařte 20 min./Varoma/rychlost 1. Po uvaření přendejte lososa do teplého pekáče (udržujte teplotu 50-75 °C) a vyprázdněte mixovací nádobu.
    4. Do mixovací nádoby vložte šalotku a sekejte nadrobno 5 sek./rychlost 5.
    5. Přidejte máslo a duste 2 min./100°/rychlost 2.
    6. Přidejte jednu polovinu žampiónů, bílé víno, smetanu, smetanový sýr a vařte 5 min./90°C/rychlost 2.
    7. Přidejte zbytek žampiónů, citrónovou kůru, muškátový oříšek, cukr, ½ lžičky soli, ¼ lžičky pepře a vařte další 5 min./90°C Zpětný chod"Zpětný chod" /rychlost 1.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
Kategorie receptů:

Vytisknout

Losos ve smetanové omáčce se žampióny

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: