Doba přípravy
15min
Celkový čas
40min
porce/procí
4
porce/porcí
Úroveň
snadný
Oficiálně testováno
- TM 31
published: 22.11.2011
změněno: 20.03.2019
Ingredience & Porce
- Těsto
- 220 g voda, vlažné
- 1 čajová lžička cukr
- 20 g čerstvé droždí
- 400 g hladká mouka
- 30 g extra panenský olivový olej
- 1 čaj, ová lžička soli
- Margherita obloha
- 300 g mozzarella, nakrájené na kousky
- 400 g drcená rajčata
- 2 - 3 ždibce sůl
- 4 polévkové lžíce extra panenský olivový olej
- 10 - 15 lístků bazalky
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby vložte vodu, cukr a čerstvé droždí a mixujte 20 sekund/rychlostí 2.
Přidejte mouku, extra panenského olivového oleje a sůl, hněťte 2 minuty/"Těsto" .
Dejte těsto do lehce olejem potřené větší mísy a vytvarujte do koule.
Přikryjte misku potravinovou fólii a nechte těsto odpočívat 2 hodiny.
Předehřejte troubu na 220°C.
Do mixovací nádoby vložte mozzarellu a sekejte 3 sekundy/rychlostí 5.
Přendejte do košíku a nechte okapat 10 minut.
Na pomoučeném vále vyválejte těsto do tvaru obdélníku o tloušťce 1 cm.
Přeneste jej na plech vyložený pečícím papírem.
Na okrajích vytvořte z těsta tenkou obrubu.
Na těsto rozetřete drcená rajčata, nahoru mozzarellu, posypejte solí a olivovým olejem a nakonec dejte lístky bazalky.
Pečte v předehřáté troubě 20 -25 min. na 220 °C
Pizzu rozkrájejte na 4 kousky a podávejte. .
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Dobrý nápad.
konečně vyzkoušíme těsto na pizzu v TM, děti pizzu milujou
Mozarellu raději krájím na plátky. I tak TM přípravu hodně urychlí.-)
Are you sure to delete this comment ?