Doba přípravy
10min
Celkový čas
10min
porce/procí
4
porce/porcí
Úroveň
střední
Oficiálně testováno
- TM 31
published: 22.11.2011
změněno: 12.08.2016
Ingredience & Porce
- 600 gramů losos, filet, čerstvý, bez kůže a kostí, 8 ks
- 50 gramů citrónová šťáva
- sůl
- pepř, čerstvě umletý
- 500 gramů voda
- 2 kusy šalotka
- 10 gramů máslo
- 300 gramů bílý žampión, čerstvý, nakrájených na čtvrtky
- 50 gramů víno bílé, suché
- 150 gramů žloutky
- 200 gramů sýr, smetanového
- 1 vrchovatá čajová lžička citrónová kůra, nastrouhané
- 2 špetky muškatového oříšku,nastrouhaného
- 2 špetky cukr
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Opláchněte si lososové filety, pokropte citrónovou šťávou, osolte, opepřete, položte na máslem omaštěný alobal a zabalte v úhledný balíček.
- Do Varoma mísy vložte balíček s lososem a položte na tácek Varoma.
- Do mixovací nádoby nalijte vodu, uzavřete víkem a položte Varoma mísu na víko a vařte 20 min./Varoma/rychlost 1. Po uvaření přendejte lososa do teplého pekáče (udržujte teplotu 50-75 °C) a vyprázdněte mixovací nádobu.
- Do mixovací nádoby vložte šalotku a sekejte nadrobno 5 sek./rychlost 5.
- Přidejte máslo a duste 2 min./100°/rychlost 2.
- Přidejte jednu polovinu žampiónů, bílé víno, smetanu, smetanový sýr a vařte 5 min./90°C/rychlost 2.
- Přidejte zbytek žampiónů, citrónovou kůru, muškátový oříšek, cukr, ½ lžičky soli, ¼ lžičky pepře a vařte další 5 min./90°C "Zpětný chod" /rychlost 1.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
tomu není co vytknout
Tak to je pecka
Chutné a zdravé pro lososa na hradecku nejlépe do Makra
Výborné
Are you sure to delete this comment ?