thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
0min
Celkový čas
0min
porce/procí
4 porce/porcí
Úroveň
střední
Oficiálně testováno
  • TM 31
published: 06.12.2010
změněno: 22.05.2018

Ingredience & Porce

  • 600 g losos, filet, čerstvý, bez kůže a kosti, 8 ks
  • 50 g citrónová šťáva
  • sůl
  • pepř, čerstvě umletý
  • 300 g bílý žampión, čerstvý, nakrájených na čtvrtky
  • 500 g voda
  • 2 kusy šalotka
  • 10 g máslo
  • 50 g víno bílé, suché
  • 150 g žloutky
  • 200 g sýr, smetanového
  • 1 vrchovatá čajová lžička citrónová kůra, nastrouhané
  • 2 špetky muškatového oříšku,nastrouhaného
  • 2 špetky cukr

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Popište zde přípravné kroky receptu

  2.  

    1. Opláchněte si lososové filety, pokropte citrónovou šťávou, osolte, opepřte, položte na máslem omaštěný alobal a zabalte v úhledný balíček.
    2. Do Varoma mísy vložte  balíček s lososem a položte na tácek Varoma.
    3. Do mixovací nádoby nalejte vodu, uzavřete víkem a položte Varoma mísu na víko a vařte  20 min./Varoma/rychlost 1 . Po uvaření přendejte lososa do teplého pekáče (udržujte teplotu 50-75 °C) a vyprázdněte mixovací nádobu.
    4. Do mixovací nádoby vložte šalotku a sekejte  nadrobno  5 sek./rychlost 5 .
    5. Přidejte máslo a duste 2 min./100°/rychlost 2 .
    6. Přidejte jednu polovinu žampiónů, bílé víno, smetanu, smetanový sýr a vařte 5 min./90°C/rychlost 2.
    7. Přidejte zbytek žampiónů, citrónovou kůru, muškátový oříšek, cukr, ½ lžičky soli, ¼ lžičky pepře a vařte další 5 min./90°C/ /rychlost 1.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
Kategorie receptů:

Vytisknout

Losos ve smetanové omáčce se žampióny

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: