Ingredience & Porce
Suroviny
- 1 syrová, oloupaná brambora
- 1/2 kostka čerstvé droždí
- 340 g voda
- 600 g hladká mouka
- 1 čajová lžička sůl
- 1 čajová lžička koření na chleba
- 1 čajová lžička drceného kmínu
Na pomazání
- 1 čajová lžička sůl
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Před zaděláním na těsto vložte oškrabaný brambor do "Zamknout mixovací nádobu" a sekejte 30sek./R 9. Rozmělněný brambor vyndáme stranou a zadělejte na těsto.
Do mixovací "Zamknout mixovací nádobu" vložte droždí,vodu a míchejte 2min./37°/R2.
Přidejte zbylé suroviny a promíchejte 1min./R 3.
Přidáme odložený brambor a poté těsto hněďte 5min/"Těsto" .
Vyndejte těsto na pomoučněný vál a vytvarujte bochník, který necháte 40min odpočívat.
Předehřejte si troubu na 200°C.
Do půlky odměrky si nalijete vodu, přidáte lžičku soli a zamícháte. Potřete bochník chleba slanou vodou a dejte péct 40min./200°C do nádoby s víčkem.Při pečení každých 15min potírejte chleba slanou vodou.
Při posledním potírání bochníku sundáme víko a pečeme do zlatova.
Tip
[[wysiwyg_imageupload:748:]]Před vložením do trouby můžete chleba posypat hrubou solí, kmínem, semínky...
Nádobu je dobré vymazat a vysypat moukou. Jde lépe vyklopit.
Na fotografii je posypán hrubou solí a zlatým lenem.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Naprosto doporučuji......................Je to skvělý recept, jen malá obměna..... Dávám hladkou mouku dohromady ze špaldovou a někdy bez hladké mouky............. Používám více celozrnnou mouku i bezlepkovou, jelikož je to zdravější............... Přeji Všem dobré výsledky a báječné chutě .........
♥ alenapundy@gmail.com
Včera jsem ho pekla a je výborný Děkuji za tento recept!
Budu si dělat chléb....
kleckovajitka@seznam.cz
Díky za recept. Vynikající!!!
Chléb je křupavý, uvnitř vláčný, jednoduše výborný s mírnou úpravou (kmín na vrchu) Recept je jednoduchý a rychlý - DOPORUČUJI upéct často
výborné, doporučuji vyzkoušet
Už jsme pekli a výborné.
Výborné
Chlebík vypadá luxusně. Teď už je pozdě, ale zítra ho vyzkouším.
Are you sure to delete this comment ?