thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
45min
Celkový čas
1h 0min
porce/procí
40 kus/kusů
Úroveň
pokročilý
Oficiálně testováno
  • TM 31
published: 05.10.2015
změněno: 12.08.2016

Ingredience & Porce

Náplň

  • 120 g hořká čokoláda, 70% kakaa
  • 110 g žloutky, min. 30 %
  • 25 g máslo, pokojové teploty

Těsto na makrónky

  • 250 g cukr
  • 140 g mandle, loupané
  • 20 g kukuřičný škrob
  • 15 g kakao, prášek
  • 110 g bílek, oddělených z předešlého dne nebo rozmražených

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Krém Ganache
  1. Do mixovací nádoby vložte kousky čokolády a sekejte 15 sek./rychlost 10. Pomocí stěrky stlačujte suroviny dolů.

  2. Přidejte smetanu a ohřívejte 4 min./50 °C/rychlost 1.

  3. Přidejte máslo a mixujte 15 sek./rychlost 4. Přendejte stranou a nechte odpočinout při pokojové teplotě a mezitím si připravte makrónky.

  4. Makrónky
  5. Do čisté a suché mixovací nádoby vložte cukr a mixujte 15 sek./rychlost 10. Vzniklý moučkový cukr přendejte do mísy a odložte stranou.

  6. Do mixovací nádoby vložte mandle spolu s 2 až 3 polévkovými lžícemi moučkového cukru a mixujte 15 sek./rychlost 10, nebo dokud nedocílíte jemného prášku. Nemixujte je příliš dlouho, jelikož by se z mandlí mohl začít uvolňovat olej. Pozvolna prosejte přes středně jemné sítko do velké mísy. Znovu rozmixujte všechny mandle, které neprošly sítem, spolu trochou moučkového cukru.

  7. Do mixovací nádoby vložte proseté mandle, škrob, kakao a zbývající cukr a mixujte 5 sek./rychlost 10. Znovu prosejte do velké mísy a odložte stranou. Vyčistěte a vysušte mixovací nádobu.

  8. Nasaďte metličku a do mixovací nádoby vložte vaječné bílky, šlehejte do ztuhnutí 2 až 3 min./37 °C/ rychlost 3,5.

  9. Pomocí stěrky vmíchejte vaječné bílky do směsi mandlí a cukru. Na začátku bude konzistence směsi velmi hustá, ale později by se měla podobat krémovému dezertu. Albumin vystoupí na povrch a dodá makrónkám jejich lesk. Nemixujte však příliš, jelikož by pak makrónky mohly být nízké a deformované. Na talíř dejte čajovou lžičku těsta: špička by měla pomalu zmizet, rozpustit se ve zbytku těsta.

  10. Abyste naplnili cukrářský sáček, dejte ho do sklenice a přehněte přes ni jeho hrany. Naplňte ho těstem, poté špičku sáčku ustřihněte, abyste vytvořili otvor široký 1 cm (nebo před naplněním sáčku nasaďte trysku o průměru 6 až 10 mm).

  11. Na rovný povrch položte dva pláty pečícího papíru o stejné velikosti jako máte plech. Pomocí cukrářského sáčku vytlačujte na plech drobné, rovnoměrně rozložené kruhy (průměr asi 2,5 cm).

  12. Nechte makrónky odpočinout při pokojové teplotě nejméně 30 minut. Utvoří se na nich kůrčička a neměly by se lepit na prsty, když se jich dotknete.

  13. Předehřejte troubu na 160 °C. První plát pečícího papíru s makrónkami přendejte na plech. Pod plech s makrónkami umístěte další plech. Vrstva dvou plechů přispívá k vytvoření vzhledu charakteristického pro pařížské makrónky. Tyto vrstvené plechy umístěte do spodní části trouby. Pečte 12 až 15 min. na 160 °C. Jakmile jsou upečené, přesuňte pečící papír na pracovní desku kuchyňské desky. Před oddělením makrónek od papíru je nechte vychladnout. Stejným způsobem upečte druhý plát s makrónkami, použijte opět vrstvené, vychladlé plechy.

  14. Makrónky uprostřed naplňte krémem ganache, plňte je buď dvěmi lžičkami, nebo cukrářským sáčkem.

  15. Uložte do uzavřené nádoby do lednice na 24 hodin (během této doby se odleží a získají svoji jemnou strukturu), poté je z lednice vyndejte na cca 30 minut před podáváním.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
Kategorie receptů:

Vytisknout

Čokoládové makrónky

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: