thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
13min
Celkový čas
43min
porce/procí
4 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Hovězí plátky

  • 600 gramů hovězích plátků, pokrájených na proužky cca 1cmx3cm
  • 1/4 čajové lžičky černého pepře, celého
  • 1 polévková lžíce oleje, na smažení
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 250 gramů vody

Omáčka

  • 100 gramů cibule, pokrájené na půlky
  • 1 polévková lžíce oleje, na smažení
  • 250 gramů žampiónů, na čtvrtky
  • 1 kostka hovězího vývaru v kostce, nebo domácího
  • 20 gramů rajčatového pyré
  • 1 polévková lžíce hořčice, kremžské
  • 1/2 čajové lžičky soli, plus trochu navíc
  • 100 gramů zakysané smetany
  • 1 a 1/2 čajové lžičky sladké papriky
  • 1/2 čajové lžičky pálivé papriky
  • 1 polévková lžíce mouky hladké
  • 100 gramů nakládaných okurek, na plátky

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Hovězí plátek
  1. Proužky hovězího masa okořeňte černým pepřem.
  2. Rozpalte pánev, nalijte na ni olej na smažení a přidejte proužky hovězího masa.
  3. Lehce ho ze všech stran osmahněte.
  4. Pravděpodobně budete muset maso smažit po dávkách.
  5. Během smažení maso osolte.
  6. Jakmile je maso osmahnuté ze všech stran, přendejte ho do mísy a uložte stranou.
  7. Prooužky by měly být "rare" (nepropečenétmrc_emoticons.;).
  8. Opatrně nalijte do pánve vodu, abyste rozpustili zbytky ze smažení, přiveďte k varu, vše přendejte do mísy a dejte stranou.
  9. Omáčka
  10. Do mixovací nádoby vložte cibuli a sekejte 3 vteřiny/rychlostí 5.
  11. Přidejte olej na smažení a vařte 5 minut/Varoma/rychlostí 1.
  12. Přidejte žampiony a vařte 4 minuty/Varoma/Zpětný chod"Zpětný chod" /rychlostí 1.
  13. Do mixovací nádoby přidejte připravnou vodu z pánve (všechno dobré z masa v ní zůstalo), kostku vývaru, rajčatové pyré, hořčici a 1/2 čajové lžičky soli a vařte 4 minuty/100°C/Zpětný chod"Zpětný chod" /rychlostí 1.
  14. Mezitím v jiné misce smíchejte zakysanou smetanu, oba druhy paprik a mouku.
  15. Vzniklu směs přendejte do mixovací nádoby a vařte 1 minutu/100°C/Zpětný chod"Zpětný chod" /rychlostí 1.
  16. Přidejte proužky hovězího masa, okurky a ohřívejte 1 minutu/90°C/Zpětný chod"Zpětný chod" /rychlostí 1. Pomáhejte si přitom stěrkou.
  17. Podávejte s knedlíky, brambory, rýží nebo těstovinami.

Tip

tradičně se Stroganov připravuje z hovězí svíčkové
ovšem vzhledem k minutkové úpravě klidně použijte i nízký roštěnec, flank steaku, případně i uleželá části kýty nebo plece

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.
Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: