Doba přípravy
10min
Celkový čas
45min
porce/procí
4
láhev/láhve
Úroveň
snadný
- TM 31
published: 17.10.2017
změněno: 17.10.2017
Ingredience & Porce
Králík ve středomořském stylu
Králík
- 650 gramů králičího masa, pokrájeného na kousky (cca 3x3cm)
- 2 stroužky česneku
- 2 snítky rozmarýnu, čerstvého, pouze jehličky
- 50 gramů extra panenského olivového oleje
- 20 gramů červeného vinného octa, plus trochu navíc
- 16 kusů cherry rajčátek
- 10 kusů oliv, černých nebo zelených
- 5 kusů jalovcových kuliček
- 1000 gramů vody
- 1 čajová lžička soli, plus trochu navíc
Při podávání
- 20 lístků bazalkových lístků
- 1 kus bio citrónu, rozčtvrceného
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Králičí maso omyjte ve smšsi vody, vinného octa a soli.
- Osušte papírovou utěrkou a vložte do misky.
- Do mixovací nádoby vložte česnek a rozmarýn a sekejte 7 vteřin/rychlostí 7.
- Tuto směs přidejte do misky s králičím masem.
- Přidejte olej a 20 gramů vinného octa a lehce promíchejte.
- Do Varoma mísy položte vlhký,vyždímaný pečičí papír a na něj orzložte králičí maso včetně veškteré šťávy, spolu s rajčátky, olivami a jalovcem.
- Do mixovací nádoby dejte vodu, 1 čajovou lžičku soli, umístěte systém Varoma na své místo a vařte v páře 30 - 35 minut/Varoma/rychlostí 1.
- sundejte systém varoma a králičí maso spolu se šťávou (na pečicím papíře) přendejte na talíř.
- Králičí maso podávejte s rajčátky, citrónem, lístky bazalky a přílohou podle chuti.
Tip
Komu se nechce zdržovat s krájením králičího masa, může použít větší kousky. V tom případě prodlužte dobu vaření asi o deset až patnáct minutek.
Fajnšmekři mohou k suššímu králíkovi přidat kostičky slaniny.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Kategorie receptů:
Jarní
Letní
Podzimní
Zimní
Den sv. Valentýna
Masopust
Velikonoce
Den matek
Halloween
Vánoce
Nový rok
Čínský Nový rok
Ramadan
Jídlo s sebou
Recepty šéfkuchaře
Vaření pro velkou rodinu
Vaření pro jednotlivce
Vaření pro 2 osoby
Vaření pro studenty
Vaření pro starší osoby
Party
Raut
Narozeniny
Narozeniny dětí
Grilování
Snadné
Přírodní
Kreativní
Rychlé
Brunch
Oběd
Večeře
Dětské jídlo
Bez mléka
Bez vajec
Bezlepkové
Bez laktózy
Předkrm
Hlavní chod
První hlavní chod
Druhý hlavní chod
Vaření
Vaření v páře
Vaření v páře s Varomou
Masový pokrm
Zeleninový pokrm
řecké
středomořské
portugalské
španělské
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?