
Doba přípravy
18min
Celkový čas
18min
porce/procí
4
porce/porcí
Úroveň
střední
Oficiálně testováno
- TM 31
published: 06.12.2010
změněno: 12.05.2022
Ingredience & Porce
- 700 g voda
- 250 g rýže
- 600 g kuřecí prsa, nakrájené na nudličky
- 1 čajová lžička čínského koření
- 0,5 polévková lžíce provensálské koření
- 2 polévkové lžíce solamylu
- 0,5 čajové lžičky sůl
- 300 g bílý žampión, čerstvý
- 150 g paprika (zelenina), mix červené a zelené, zbavených semínek a překrojených napůl
- 150 g pórek, nakrájeného na cca 2 cm špalíčky
- 4 polévkové lžíce sójová omáčka
- 1 čajová lžička worcesterové omáčky
- 3 polévkové lžíce olivový olej
- 50 g voda
Příslušenství, které potřebujete
-
Varný košík
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby vložte vodu, košík vložte do mixovací nádoby a odvažte si požadované množství rýže. Odváženou rýži propláchněte v košíčku několikrát pod tekoucí vodou a vložte zpět do mixovací nádoby. Vařte 35 min./Varoma/rychlost 2.
- Kuřecí maso okořeňte čínským koření, provensálským kořením, solamylem, soli a vložte do Varoma mísy, vytřené jednou lžíci olivového oleje. Varoma mísu položte na víko Thermomixu. Maso občas promíchejte.
- Košíček s rýži vytáhněte, vylejte zbylou vodu a do prázdné mixovací nádoby přidejte žampióny, papriku, pórek a sekejte 10 sek./rychlost 4. K zelenině přidejte 2 polévkové lžíce olivového oleje a 50 gramů vody a poté vařte 8 min/Varoma/rychlost 2. Varoma mísu můžete zpět vložit na víko Thermomixu pro průběžné prohřátí masa. Pokud vám maso nepustí šťávu trochu ho podlijte vodou.
- Do mixovací nádoby přidejte sojovou omáčku, vorčestr a promíchejte 30 sek./rychlost 3.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Nic horšího jsem nepřipravoval, po 3tí, pokaždé z toho vznikne něco jinýho, bud jsem absolutní amater nebo je to jidlo hnus a nechápu kde vzalo takový hodnocení 😁
Dala jsem místo kuřecího na konec vepřové maso nakládané a zavařené v soli.. úžasnéé!!
Maso z páry zůstane krásně šťavnaté
Jídlo je výborné a vínem se nic nepokazí
děláme často
Je to takové dietní, ale dobré. Ještě bych možná přidala dezertní víno...