Doba přípravy
15min
Celkový čas
15min
porce/procí
6
porce/porcí
Úroveň
snadný
Oficiálně testováno
- TM 31
published: 22.11.2011
změněno: 18.04.2019
Ingredience & Porce
- 200 g cibule, přepůlené
- 40 g olej
- 600 g hovězí maso na guláš, (nakrájeného na kostky 2 x 2 cm)
- 500 g černé pivo
- 1 kostka hovězí bujón (pro 0,5 l vody), nebo domácí pasty pro přípravu vývaru
- 1 polévková lžíce rybízové marmelády
- 1 čajová lžička hořčice
- 1 bobkový list, suchý
- 1,5 čaj, ové lžičky soli
- 0,25 čajové lžičky pepř černý, mletý
- 200 g řepy, nakrájené na kousky (1 x 3 cm)
- 200 g mrkev, nakrájené na plátky (5 mm)
- 200 g houba, čerstvá, nakrájených na čtvrtky
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby vložte cibuli a sekejte 3 sek./rychlost 5. Pomocí stěrky stlačte suroviny dolů.
- Přidejte olej a ohřívejte 3 min./Varoma/rychlost 1.
- Přidejte hovězí maso a vařte 10 min./Varoma/ "Zpětný chod" /rychlost 1.
- Přidejte černé pivo, kostku hovězího vývaru, rybízový džem, hořčici, bobkový list, sůl a pepř a vařte 15 min./100 °C/ "Zpětný chod" /rychlost "Jemné míchání" , na víko mixovací nádoby nasaďte místo odměrky košík.
- Přidejte řepu, mrkev a houby a vařte 30 min./100 °C/ "Zpětný chod" /rychlost "Jemné míchání" , na víko mixovací nádoby nasaďte místo odměrky košík. Hovězí guláš podávejte v míse.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Česká klasika, pivo naprosto všude
Gulášem nikdy nic nezkazíte a pivem už určitě ne určitě podávat s chlazených černým pivkem
U nás mnohokrát opakovaný recept. S různými druhy piva
Výborné. Dnes jsem uvařil a všem doporučuji.
Pepa
zaráží mně v guláši ta zelenina, ale za zkoušku to stojí :O
vyzkousen - velice chutny i z veproveho masa
Janulka
Děkujeme za upozornění, opravíme. Defacto, ale můžete přidat obojí.
Pěkný den,
Mixinka
V surovinách je tuřín, ale v bodu 5. postupu je řepa
Are you sure to delete this comment ?