Ingredience & Porce
Vepřová panenka na hořtici
- 450 g vepřové panenky
- 100 g bílý žampión, čerstvý
- 75 g Madeirského vína, (nebo bílého Vermouthu)
- 100 g mléko
- 60 g cibule, očištěné a rozkráté na 2 poloviny
- 1 stroužek stroužek česneku, očištěný
- 2 čajové lžičky hrubozrnná hořčice
- 1 čajová lžička dijonská hořčice
- 1/2 kostky drůbeží bujón (0,5 l vody)
- 2 polévková lžíce Crème fraîche, (můžete nahardit směsí smetany a zakysané smetany)
- 1 vrchovatá čajová lžička kukuřičný škrob
- 1 čajová lžička sůl
- pepř
Příslušenství, které potřebujete
-
Varný košík
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Očistěte žampiona anakrajte je na plátky.
Nakrájejte panenku na tenké nudličky a vložte ji spolu s žampiony do varného košíčku.
Do nádoby dejte vermouth, nebo madeirské víno, mléko, cibuli, česenk, hořčice, polovinu bujónové kostky, sůl, pepř. Vložte varný košíček do nádoby a vařte 20 - 25 minut/100°C/rychlost 4.
Asi v polovině času vaření promíchejte obsah košíčku pomocí stěrky.
Po uvaření vyndejte maso s žampiony z košíčku a dejte je na talí, uchovejte v teple.
Do nádoby přidejte Crème fraîch a kukuřičný škrob, povařte 3 minut/80°C/rychlostí 4.
Vzniklou omáčkou přelijte maso.
Postup
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Panenku jsem ještě nedělala, v této verzi dopadla výborně, hlavně ta omáčka byla vynikající. Jen místo čerstvých žampiónů jsem použila mražené.
Bezva kombinace chutí
opět skvělí recept, který stojí za vyzkoušení
Are you sure to delete this comment ?