Doba přípravy
12min
Celkový čas
12min
porce/procí
--
--
Úroveň
snadný
Oficiálně testováno
- TM 31
published: 06.12.2010
změněno: 12.08.2016
Ingredience & Porce
- 4 - 5 kusů pomeranč, asi 500 gramů přírodní ovocné dužiny
- 500 g cukr, želírovacího 1:1
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Oloupejte kůru z jednoho pomeranče na tenší proužky. Pokud nemáte BIO pomeranče, kůru důkladně očistěte kartáčkem.
- Do mixovací nádoby vložte 250 g ovocné dužiny bez pecek a rozsekejte 10 sek./rychlost 8.
- Přidejte proužky kůry, zbylou část dužiny nakrájenou na kousky, želírovací cukr a vařte po dobu 12 min./100°C/rychlost 2.
- Zkontrolujte zdali je marmeláda tužší a ihned vložte do čistých sklenic, zašroubujte a obraťte víčkem dolů. Nechte v této poloze až do vychladnutí.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Udělala jsem marmeládu bez efektu pomerančové kůry (neměla jsem bio), ale na americké palačinky byla úžasná i bez kůry. Není tak sladká a zase něco jiného.
Jde to i bez želírovacího cukru, jen pokud budete dělat džem z jahod, musíte přidat jablko kvůli pektinu. Cukru dejte o něco víc, klidně 1:1, aby byla marmeláda hustší.
Jde udělat jen s cukrem?? Nemůžu teď nikde sehnat želírovací cukr
eloumixxou
Musim vyzkoušet.
Běžně si člověk džem z pomerančů neudělá, ale díky TM je to hračka a ještě využijete citrusy, které jsou na ošatce a zrovna o ně děti nejeví zájem
Are you sure to delete this comment ?