thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
20min
Celkový čas
40min
porce/procí
40 porce/porcí
Úroveň
střední

Ingredience & Porce

Těsto

  • 500 gramů hladká mouka
  • 1 kostka čerstvé droždí
  • 250 ml mléka
  • 1 čajová lžička cukr
  • 150 ml oleje
  • špetka sůl

Náplň

  • 20 dkg šunkového salámu
  • 15 dkg vysočiny
  • 20 dkg Nivy
  • 1 žloutek na potření
  • kmín nebo sezam na posypání

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Těsto+plnění
  1. 1. Do mixovací nádoby vložíme mléko,droždí,cukr a zaděláme kvásek 1,5 minuty/Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" /37C/R2.

    2. Ke kvásku přidáme mouku,oleje,sůl a hněteme 3minuty/Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" /Těsto"Těsto" . Těsto necháme v mixovací nádobě ještě 45 minut kynout.

    3. Vykunuté těsto rozdělíme na 5 dílků.

    4. Každáý dílek vyválíme do kruhu a rozdělíme na osminky.

     

  2. 5. Takto si připravíme náplň šunku,salám, nivu aby se nám osminky lépe a rychle plnily.

  3. 6.Každou osminku naplníme takto připravenou šunkou,salámem a nivou.

  4. 7. Za motáme do rohlíčku a skládáme na plech vyložený pečícím papírem na závěr potřeme rozkvedlaným žloutkem a posypeme sezamem nebo kmínem. pečeme do růžova cca 20 minut při 180C.

Tip

Těsto můžeme plnit i slaninou a kyselím zelím. Rohlíčky jsou výborné jak k vínu tak k pivu.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Olomoucké rohlíčky

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: