thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
30min
Celkový čas
45min
porce/procí
2 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Těsto

  • 350 g cuketa
  • 350 g brambora
  • 10 stroužek stroužek česneku, (podle chuti více nebo méně)
  • 2 kusy cibule
  • 150 g polohrubá mouka
  • 2 čajové lžičky sůl
  • 1 špetka mletého pepře, (lepší je čerstvě umletý)
  • 1,5 polévková lžíce majoránky
  • 1 čajová lžička drceného kmínu, (nemusí být)
  • 1-2 kusy vejce

Olej na smažení

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Příprava těsta
  1. Cuketu - do Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" a 0:30 až 40 – 0 – 3. Dáme stranou a vymačkáme z ní vodu. Nutno sekat v intervalech po 10 až 15 sec. a pomáhat si stěrkou. Může být více nahrubo, čas si upravte individuálně.

     

  2. + Česnek 5-0-5

  3. + Cibuli překrojenou napůl 5-0-5

  4. + Brambory rozkrojené na půlky, postup jako u cukety

  5. + Všechny další ingredience těsta a vymačkanou cuketu: 10-0-4. Pohlídejte si hustotu těsta, případně přidejte mouku a celý poslední krok opakujte.

  6. Smažení
  7. Smažte na pánvi v oleji jako klasické bramboráky

Tip

Pozor: Cuketu přidáte až nakonec do závěrečného míchání těsta. Pokud to neuděláte a cuketa nebude vymačkaná, těsto bude moc mokré a „cukeťáky“ se při smažení budou trhat! Zachránit se to částečně dá dodatečným přimícháváním mouky a těsto tak zahustit. Někdo doporučuje v podobných případech přidat i strouhanku, ovesné vločky nebo krupičku... Někdo doporučuje dát ze stejného důvodu méně cuket a více brambor (třeba jen čtvrtinu celkového objemu obou ingrediencí). Cuketu i brambory můžete strouhat více nehrubo.  Nezapomeňte také při pečení cukeťáků lít těsto na pánev v trochu silnější vrstvě, než byste lili u bramboráků – trhají se často i tak. Další možností jako obrana proti trhání je místo pečení na pánvi zapéct je na plechu v troubě.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Cukeťáky (cuketové bramboráky)

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?