thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
5min
Celkový čas
30min
porce/procí
2 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Pórek s hořčičnou omáčkou

  • 500 gramů voda
  • 2 bobkový list, sušený
  • 20 kusů pepře, kuliček
  • 4 kusy pórek
  • 30 gramů máslo
  • 20 gramů hladká mouka
  • 230 gramů mléko
  • 130 gramů plnotučné smetany
  • 30 gramů hořčice
  • 1 špetka sůl
  • 1 polévková lžíce citrónová šťáva
  • 1 špetka cukr

Příslušenství, které potřebujete

  • Varoma
    Varoma koupit nyní
  • Varný košík
    Varný košík koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. 1. Do mixovací nádoby dejte vodu, přidejte bobkové listy a kuličky pepře. Pórky omyjte, nakrájejte je na 5 cm dlouhé kousky a vložte do Varoma mísy. Varomu pak položte na mixovací nádobu a nastavte na 20 - 25 min./Varoma/rychlost 1.
    2. Misku vyprázdněte a pórek ponechte stranou na teplém místě.
    Do nádoby dejte máslo a nastavte 30 sek./100 °C/rychlost 3.

    3. Přidejte mouku a nastavte na 30 sek./100 °C/rychlost 2. Přidejte mléko a čerstvou smetanu a nastavte na 3 min. 30 sek./100 °C/rychlost 2.
    4. Po zastavení minutníku přidejte hořčici, sůl, citrónovou šťávu a cukr a mixujte 20 sek./rychlost 3.
    5. Omáčkou polijte pórek a ihned podávejte.

Tip

Do košíku přidejte během úpravy pórku 600 g na kousky nakrájených brambor: získáte tak lehký pokrm pro 2 až 3 osoby.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Pórek s hořčičnou omáčkou

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: