Doba přípravy
13min
Celkový čas
43min
porce/procí
4
porce/porcí
Úroveň
snadný
- TM 31
published: 14.02.2018
změněno: 14.02.2018
Ingredience & Porce
Hovězí plátky
- 600 gramů hovězích plátků, pokrájených na proužky cca 1cmx3cm
- 1/4 čajové lžičky černého pepře, celého
- 1 polévková lžíce oleje, na smažení
- 1/4 čajové lžičky soli
- 250 gramů vody
Omáčka
- 100 gramů cibule, pokrájené na půlky
- 1 polévková lžíce oleje, na smažení
- 250 gramů žampiónů, na čtvrtky
- 1 kostka hovězího vývaru v kostce, nebo domácího
- 20 gramů rajčatového pyré
- 1 polévková lžíce hořčice, kremžské
- 1/2 čajové lžičky soli, plus trochu navíc
- 100 gramů zakysané smetany
- 1 a 1/2 čajové lžičky sladké papriky
- 1/2 čajové lžičky pálivé papriky
- 1 polévková lžíce mouky hladké
- 100 gramů nakládaných okurek, na plátky
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Proužky hovězího masa okořeňte černým pepřem.
- Rozpalte pánev, nalijte na ni olej na smažení a přidejte proužky hovězího masa.
- Lehce ho ze všech stran osmahněte.
- Pravděpodobně budete muset maso smažit po dávkách.
- Během smažení maso osolte.
- Jakmile je maso osmahnuté ze všech stran, přendejte ho do mísy a uložte stranou.
- Prooužky by měly být "rare" (nepropečené.
- Opatrně nalijte do pánve vodu, abyste rozpustili zbytky ze smažení, přiveďte k varu, vše přendejte do mísy a dejte stranou.
- Do mixovací nádoby vložte cibuli a sekejte 3 vteřiny/rychlostí 5.
- Přidejte olej na smažení a vařte 5 minut/Varoma/rychlostí 1.
- Přidejte žampiony a vařte 4 minuty/Varoma/"Zpětný chod" /rychlostí 1.
- Do mixovací nádoby přidejte připravnou vodu z pánve (všechno dobré z masa v ní zůstalo), kostku vývaru, rajčatové pyré, hořčici a 1/2 čajové lžičky soli a vařte 4 minuty/100°C/"Zpětný chod" /rychlostí 1.
- Mezitím v jiné misce smíchejte zakysanou smetanu, oba druhy paprik a mouku.
- Vzniklu směs přendejte do mixovací nádoby a vařte 1 minutu/100°C/"Zpětný chod" /rychlostí 1.
- Přidejte proužky hovězího masa, okurky a ohřívejte 1 minutu/90°C/"Zpětný chod" /rychlostí 1. Pomáhejte si přitom stěrkou.
- Podávejte s knedlíky, brambory, rýží nebo těstovinami.
Hovězí plátek
Omáčka
Tip
tradičně se Stroganov připravuje z hovězí svíčkové
ovšem vzhledem k minutkové úpravě klidně použijte i nízký roštěnec, flank steaku, případně i uleželá části kýty nebo plece
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Kategorie receptů:
Evropské
východoevropské
ruské
Jarní
Letní
Podzimní
Zimní
Den sv. Valentýna
Masopust
Velikonoce
Den matek
Halloween
Vánoce
Nový rok
Čínský Nový rok
Ramadan
Jídlo s sebou
Recepty šéfkuchaře
Vaření pro velkou rodinu
Vaření pro jednotlivce
Vaření pro 2 osoby
Vaření pro studenty
Vaření pro starší osoby
Party
Narozeniny
Děti v kuchyni
Snadné
Kreativní
Brunch
Oběd
Večeře
Dětské jídlo
Bez vajec
Bezlepkové
Ohřívání
Vaření
Hlavní chod
První hlavní chod
Druhý hlavní chod
Masový pokrm
Omáčka
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?