Ingredience & Porce
Suroviny
- 2OO g cibule na čtvrtky
- 500 g brambory na tenké plátky
- 200 g olej
- 6 kus vejce
- sůl, pepř
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
-
Varný košík
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Vhoďte do mixovací nádoby cibuli a rozsekejte 4 s/ R 4. Já jsem měla větší cibuli na velké čtvrtky, tak jsem stáhla stěrkou k hákům a přidala ještě 2s/R4 a opět stáhnout stěrkou dolů.
Přidejte olej a naprogramujte 7 min/Varoma/R Vařečka
Nasaďte metličku, přidejte brambory nakrájené na plátky, osolit a naprogramujte 13min/zpětný chod/R1 (bez odměrky). Vyzkoušejte jeden kousek hrubšího plátku bramboru, jestli už je hotový. Kdyby ne, tak přidejte nějakou minutu. Já to nechám po vypnutí trochu odpočinout.
Pak vysypeme obsah do košíku, aby nám většina přebytečného tuku odkapala. Mezitím do neumyté mix. nádoby přidáme vajíčka, sůl a trochu pepře a naprogramujeme 10s/R3.
Osmahlé brambory dáme zvlášť do mísy a k ní přidáme promíchané vajíčka. Vše to promícháme vařečkou a necháme chvilku odstát.
Ohřejeme trochu oleje (pokryté dno) na pánvi (nepouživejte nějakou moc starou pánev, aby se to nelepilo). Já mám indukci od 1-9 ohřeju na 8 a směs přiliju. Trošku zamíchám a pak stáhnu na 3 a nechám volně ať to jakoby pomaličku tuhne.
Vařečkou šťouchám do krajů, tak vidím, že už je to zespodu “ztuhlé’’, tortillu zvrchu přiklopím buďto talířem nebo pokličkou, ale ta musí být rovná-plochá, aby se ta tortilla dala na to překlopit. Překlopím, tedy mám pokličku-talíř zespodu, na ní překlopená tortilla a dnem vzhůru pánev. Nemám foto, protože mě neměl kdo vyfotit.
Pánev dám na sporák a do ní přesunu stranu tortilly, která je ještě syrová. Vařečkou kraje doformuju, aby to bylo ze strany dokulata a opět nechám pomalu dodělat na sporáku na 3. Pokud si nejste jisti, že to máte doděláno, uprostřed to trošku můžete otevřít vidličkou a na talíř to překlopíte zase naopak, aby to když tak nebylo vidět.
Příprava v Thermomixu
Na pánvi
Tip
Španělská “ Tortilla de patata” (Bramborovo-vaječná omeleta) je jednou z nejznámnějších “Tapas” asi všude ve světě. Mezi Španěly je velmi oblíbená a snad každá hospodyňka ji umí připravit. Základní typ se dělá jen z brambor a vajec, ale velmi rozšířená je i s osmahnutou cibulkou. Tu máme rádi i my doma.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Také se může představit ve formě jednohubek,doporučuji baguetku potřít olivovým olejem. V Katalansku se potířá rajčetem a olivovým olejem.
Are you sure to delete this comment ?