thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
20min
Celkový čas
55min
porce/procí
20 porce/porcí
Úroveň
střední

Ingredience & Porce

Těsto

  • 5 kusů vajec (oddělit žloutky a bílky, z bílků vyšlehat tuhý sníh)
  • 150 g cukru krupice
  • 150 g hladká mouka
  • 30 g polohr. mouky
  • 5 polévkových lžic olej
  • 1 balíček kypřícího prášku
  • (vyšlehat sníh z 5-ti bílků)
  • (100-150) g mléka (jen v případě když je to moc husté)

Krém

  • 2 zakysaná smetana
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 3 polévkové lžíce cukr, moučka

Želé

  • 1/2 litr vody (část vody můžeme nahradit šťávou z konzervy)
  • 3 polévkové lžíce cukru krupice
  • 2 balíčky bezbarvého želé (1 balíček je na 250 ml)

Ovoce

  • 2 plechovky mandarinek nebo jahod, (může být i kiwi na kolečka, čerstvé ovoce apod.)

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Těsto
  1. Ušleháme bílky R3/ 3minuty. Bílky odložíme stranou.



    Do nadoby Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" dáme šlehat 5 žloutků, cukr a šleháme R4/2minuty.



    Přidáme mouku, olej a zamícháme R2/15sec. (Pokud je to moc husté, můžeme přilít cca 100g mléka a ještě 15sec míchat). Pak přidáme kypřící prášek a zamícháme R2/15sec.



    Těsto přelijeme do mísy a vařečkou vmícháme tuhý sníh a pak těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme na 180°C asi 30-35 minut.



    Na vychladlý korpus rozetřeme krém a poklademe ovoce.


    Krém

    Vychlazenou smetanu ke šlehání vyšleháme šlehací metlou R3/ asi 1minutu. Přidáme ostatní suroviny a zamícháme R2/ 15sec.



    Želé

    Do nádoby vložíme šlehací metlu a všechny suroviny vaříme na 100°C/8min./R3



    Nebo na sporáku do 1/2 litru vody (i se šťávou z konzervy) nasypeme sáčky želé, přidáme cukr a přivedeme k varu. 1 minutu vaříme (mícháme) a pak za stálého míchání necháme zchladnout a přelijeme ovoce.

Tip

Ovoce použít podle chuti.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

OVOCNÁ BUCHTA

Vytisknout:

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.
Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: