Ingredience & Porce
Guláš
- 400 gramů cibule
- 1 stroužek stroužek česneku
- 650 gramů vepřového masa, nakrájeného na kostky
- 90 gramů olej
- 1 čajová lžička kmínu
- 2 čajové lžičky papriky, sladké
- 1 čajová lžička sůl
- 1 kostka bujón (pro 0,5 l)
- 700 gramů voda
- 210 gramů smetana, min. 30% tuku, na vaření
- 500 gramů kysaného zelí
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Do nádoby vložte cibuli a česnek, sekejte 15 vteřin/R5
Přidejte olej a restujte 5min/Varoma/"Zpětný chod" /rychlost 1
Přidejte kmín, papriku, sůl a maso, vše poduste 15 min/100°C/"Zpětný chod" /rychlostí "Jemné míchání"
Poté zalijte vodou, do které jste přidali bujonovou kostku a povařte 5 min/100°C/rychlostí "Jemné míchání"
Do nádoby přidejte zelí a dále vařte 22 min/100°C/rychlostí "Jemné míchání"
Ke konci přidejte smetanu a vařte ještě 5 min/100°C/rycholstí "Jemné míchání"
Postup
Tip
Vodu s bujonem naharďte dobrým vývarem, guláš pak bude mít celkově lepší chuť, část vody/vývaru můžete nahradit i bílým vínem, chuť pak bude výraznější, doporučuji guláš ještě dochutit bobkovým listem a saturejkou, toto koření přidejte spolu s kmínem. Pokud použijete místo smetany na vaření smetanu tučnější, docílíte tím také o něco lepší chuti.
Běheme vaření guláše si ve Varomě můžete připravit i knedlík, těsto si připravte předem a pak knedlík uvařte, aže se bude v guláši vařit zelí.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Moc se povedl přesně podle receptu
Vynikající! Segedín jsesm nikdy nedělal a podle tohoto receptu se mi podařil na 1. dobrou.
segedínský guláš ten my doma můžeme výborný recept,děláme často
Mňam
Are you sure to delete this comment ?