thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
15min
Celkový čas
50min
porce/procí
4 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Guláš

  • 400 gramů cibule
  • 1 stroužek stroužek česneku
  • 650 gramů vepřového masa, nakrájeného na kostky
  • 90 gramů olej
  • 1 čajová lžička kmínu
  • 2 čajové lžičky papriky, sladké
  • 1 čajová lžička sůl
  • 1 kostka bujón (pro 0,5 l)
  • 700 gramů voda
  • 210 gramů smetana, min. 30% tuku, na vaření
  • 500 gramů kysaného zelí

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Postup
  1. Do nádoby vložte cibuli a česnek, sekejte 15 vteřin/R5

  2. Přidejte olej a restujte 5min/Varoma/Zpětný chod"Zpětný chod" /rychlost 1

  3. Přidejte kmín, papriku, sůl a maso, vše poduste 15 min/100°C/Zpětný chod"Zpětný chod" /rychlostí Jemné míchání"Jemné míchání"

  4. Poté zalijte vodou, do které jste přidali bujonovou kostku a povařte 5 min/100°C/rychlostí Jemné míchání"Jemné míchání"

  5. Do nádoby přidejte zelí a dále vařte 22 min/100°C/rychlostí Jemné míchání"Jemné míchání"

  6. Ke konci přidejte smetanu a vařte ještě 5 min/100°C/rycholstí Jemné míchání"Jemné míchání"

Tip

Vodu s bujonem naharďte dobrým vývarem, guláš pak bude mít celkově lepší chuť, část vody/vývaru můžete nahradit i bílým vínem, chuť pak bude výraznější, doporučuji guláš ještě dochutit bobkovým listem a saturejkou, toto koření přidejte spolu s kmínem. Pokud použijete místo smetany na vaření smetanu tučnější, docílíte tím také o něco lepší chuti.

Běheme vaření guláše si ve Varomě můžete připravit i knedlík, těsto si připravte předem a pak knedlík uvařte, aže se bude v guláši vařit zelí.

 

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Segedín

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: