Doba přípravy
40min
Celkový čas
2h 20min
porce/procí
6
porce/porcí
Úroveň
střední
- TM 5
published: 30.01.2018
změněno: 30.01.2018
Ingredience & Porce
Kapustové rolky
- 250 gramů jáhel nebo bulguru
- 1200 gramů vody
- 6 - 12 kusů kapustových listů, (6 velkých nebo 12 malých)
- 180 gramů cibule, napůl
- 2 stroužky česneku
- 200 gramů čerstvých hub na kousky, např. žampiony, lesní houby, shitake...
- 20 gramů másla
- 1 - 1 a 1/2 čajové lžičky soli
- 1/2 - 3/4 čajové lžičky pepře, černého, čerstvě umletého
Omákča
- 30 gramů másla
- 80 gramů smetany, min. 30% tuku
- 1/2 - 3/4 čajové lžičky soli
- 1/4 - 1/2 čajové lžičky pepře, černého, čerstvě umletého
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
-
Metlička
-
Varný košík
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovacá nádoby umístěte varný košík a vložte do něho jáhly.
- Přidejte vodu a promíchejte pomocí stěrky, aby se jáhly namočily.
- Připravte si kapustové listy: odstraňte silný a tvrdý střed velkých listů a vložte je do Varoma mísy.
- Umístěte Varoma do pozice, vařte 16 minut/Varoma/ rychlostí 1.
- Odložte Varoma mísu stranou na Varoma víko, aby listy okapaly a vychladly.
- Vyjměte varný košík pomocí stěrky a odložte stranou.
- Přelijte tekutinu z mixovací nádoby do džbánku a odložte stranou.
- Do mixovací nádoby vložte cibuli, stroužky česneku a sekejte 5 sekund/rychlostí 5.
- Přidejte houby a sekejte 4 sekundy/rychlostí 4,5.
- Stěrkou setřete dolů do mixovací nádoby.
- Nastavte váhu na nulu a lžící vyndejte 100 gramů nasekané směsi (váha bude ukazovat - 100 gramů) do malé misky.
- Tu odložte stranou - budeme ji potřebovat na omáčku.
- Přidejte máslo do zbývající směsi v mixovací nádobě a rstujte bez nasazené odměrky 3 minuty/120°C/rychlostí 1.
- Přidejte odložené jáhly, sůl a pepř.
- Pomocí stěrky míchejte dohromady 10 sekund/"Zpětný chod" /rychlostí 4.
- Dochuťe podle chuti.
- 2 - 3 polévkové lžíce směsi položte na každý podušený list kapusty a srolujte (Nejdříve ohněte dvě delší strany proti sobě, a pak rolujte kratší jako roládu).
- Rolky položte do Varoma mísy a na Varoma tácek tak, že přesahující konce listů kapusty zastrčíte pod rolky.
- Do mixovací nádoby vložte 500 gramů odložené tekutiny z vaření (případně do požadovaného množství dolijte čistou vodu).
- Umístěte Varoma do pozice a vařte v páře 30 minut/Varoma/ rychlostí 1.
- Odložte přikryté Varoma stranou na talíř tak, aby rolky zůstaly teplé.
- Přelijte tekutinu z vaření z mixovací nádoby do džbánku a odložte stranou. Budeme ji potřebovat na omáčku.
- Do mixovací nádoby vložte máslo, odloženou nasekanou směs cibule, česneku a hub a restujte 5 minut/120°C/rychlostí 1.
- Popište zde přípravné kroky receptu
- Přidejte smetanu. 200 gramů odložené tekutiny z vaření a vařte dalších 5 minut/98°C/rychlostí.
- Přidejte sůl, pepř a mixujte 20 sekund/rychlostí 9.
- Dochuťe podle chuti.
- Plněné kapustové rolky podávejte teplé, přelité houbovou omáčkou.
Kapustové rolky
Omáčka
Tip
Jde o klasický polský recept, snad vám bude chutnat.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Kategorie receptů:
Bez masa
Dětské jídlo
Bez vajec
Bezlepkové
Chuťovka
Předkrm
Hlavní chod
První hlavní chod
Druhý hlavní chod
Evropské
východoevropské
polské
Jarní
Podzimní
Zimní
Masopust
Velikonoce
Den matek
Halloween
Vánoce
Čínský Nový rok
Jídlo s sebou
Recepty šéfkuchaře
Vaření pro velkou rodinu
Vaření pro jednotlivce
Vaření pro 2 osoby
Vaření pro studenty
Vaření pro starší osoby
Party
Raut
Piknik
Děti v kuchyni
Salát
Zeleninový pokrm
Luštěninový pokrm
Omáčka
Brunch
Oběd
Večeře
Ohřívání
Vaření
Vaření v páře
Vaření na 4 úrovních (vše v jednom)
Přírodní
Kreativní
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?