Doba přípravy
1h 20min
Celkový čas
1h 50min
porce/procí
4
porce/porcí
Úroveň
snadný
- TM 31
published: 29.10.2013
změněno: 27.03.2018
Ingredience & Porce
Krušnohorský kuba
- 300 gramů ječných krupek
- 100 gramů sušených hub
- 2 polévkové lžíce sádla
- 1 stroužek stroužek česneku
- 0,5 čajové lžičky sole
- 0,5 čajové lžičky kmínu mletého
- 150 gramů vody, na namočení hub
- 500 gramů vody, na kroupy
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Houby a kroupy namočíme každé zvlášť do studené vody na 1 hodinu. Kroupy přímo do sekací mísy
- Houby namočíme cca na 20 minut.
- Poté kroupy vaříme 15 minut/Varoma /"Zpětný chod" / rychlostí 1.
- Houby přelijeme na Varoma tácek, položíme na víko mísy, přiklopíme a vaříme společně s kroupami.
- Zbytek vody z krup scedíme přes košík a vrátíme zpět do mísy.
- K uvařeným kroupám přidáme hotové houby, sádlo, přeseknutý česnek, osolíme, okmínujeme a promícháme 5 vteřin/"Zpětný chod" /rychlostí 2.
- Směs přesypeme do sádlem vymaženého pekáče a pečeme při 200°C do zlatova.
Krkonošský kuba
Tip
Jako samostatný pokrm nebo příloha k pečeným masům.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Tímto způsobem se příprava hezky zjednoduší. Určitě vyzkoušíme
v zahraničí nevědí o co přicházejí, takhle se houby jedí jen u nás
Výborný a snadný.
manžel tyto pokrmy odmítá, škoda
Klidně přidejte více česneku - kroupy ho mají rády.....
Are you sure to delete this comment ?