thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
1h 20min
Celkový čas
1h 50min
porce/procí
4 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Krušnohorský kuba

  • 300 gramů ječných krupek
  • 100 gramů sušených hub
  • 2 polévkové lžíce sádla
  • 1 stroužek stroužek česneku
  • 0,5 čajové lžičky sole
  • 0,5 čajové lžičky kmínu mletého
  • 150 gramů vody, na namočení hub
  • 500 gramů vody, na kroupy

Příslušenství, které potřebujete

  • Varoma
    Varoma koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Krkonošský kuba
  1. Houby a kroupy namočíme každé zvlášť do studené vody na 1 hodinu. Kroupy přímo do sekací mísy
  2. Houby namočíme cca na 20 minut.
  3. Poté kroupy vaříme 15 minut/Varoma /Zpětný chod"Zpětný chod" / rychlostí 1.
  4. Houby přelijeme na Varoma tácek, položíme na víko mísy, přiklopíme a vaříme společně s kroupami.
  5. Zbytek vody z krup scedíme přes košík a vrátíme zpět do mísy.
  6. K uvařeným kroupám přidáme hotové houby, sádlo, přeseknutý česnek, osolíme, okmínujeme a promícháme 5 vteřin/Zpětný chod"Zpětný chod" /rychlostí 2.
  7. Směs přesypeme do sádlem vymaženého pekáče a pečeme při 200°C do zlatova.

Tip

Jako samostatný pokrm nebo příloha k pečeným masům.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Krušnohorský kuba

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: