![thumbnail image 1](https://cz.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/wbnczdy6-b1f13-180345-cfcd2-f9uz5e5u/9f2c7c97-fc2a-4d92-9dbf-16807e6befa2/main/krusnohorsky-kuba.jpg)
- TM 31
Ingredience & Porce
Krušnohorský kuba
- 300 gramů ječných krupek
- 100 gramů sušených hub
- 2 polévkové lžíce sádla
- 1 stroužek stroužek česneku
- 0,5 čajové lžičky sole
- 0,5 čajové lžičky kmínu mletého
- 150 gramů vody, na namočení hub
- 500 gramů vody, na kroupy
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Houby a kroupy namočíme každé zvlášť do studené vody na 1 hodinu. Kroupy přímo do sekací mísy
Houby namočíme cca na 20 minut.
Poté kroupy vaříme 15 minut/Varoma /
"Zpětný chod" / rychlostí 1.
Houby přelijeme na Varoma tácek, položíme na víko mísy, přiklopíme a vaříme společně s kroupami.
Zbytek vody z krup scedíme přes košík a vrátíme zpět do mísy.
K uvařeným kroupám přidáme hotové houby, sádlo, přeseknutý česnek, osolíme, okmínujeme a promícháme 5 vteřin/
"Zpětný chod" /rychlostí 2.
Směs přesypeme do sádlem vymaženého pekáče a pečeme při 200°C do zlatova.
Krkonošský kuba
Tip
Jako samostatný pokrm nebo příloha k pečeným masům.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Tímto způsobem se příprava hezky zjednoduší. Určitě vyzkoušíme![tmrc_emoticons.-) tmrc_emoticons.-)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Výborný a snadný.
![Party Party](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/party.png)
manžel tyto pokrmy odmítá, škoda
Klidně přidejte více česneku - kroupy ho mají rády.....
Are you sure to delete this comment ?