Ingredience & Porce
Květákové Placky
- 1 stroužek stroužek česneku, nejlépe předem utřený
- 1 menší červená cibule
- 1 menší hlávka květáku, cca 400g
- 1 vejce
- 2 polévkové lžíce slunečnicové semínko
- 1 rovná polévková lžíce lněných semínek, mletých
- 1 rovná polévková lžíce chia semínko
- 120 g ovesná vločka
- 2 čajové lžičky majoránka, sušená
- 1 čajová lžička míchaného koření, např.: muškátový oříšek, citronová tráva, zázvor, chili
- 1 čajová lžička soli, pepř dle chuti
- 220 g mléko, může být sojové
- 3-5 polévkových lžic mouky z hnědé rýže
Domácí majonéza
- 1 stroužek stroužek česneku, (nemusí být)
- 1 vejce
- 1 vrchovatá čajová lžička plnotučné hořčice, nebo dijonské
- 2 polévkové lžíce jablečný ocet, (nebo 1PL citronové šťávy)
- 1/2 čajové lžičky sůl
- 1/2 čajové lžičky pepře, nejlépe bílého
- 180 ml olivového oleje
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
-
Varný košík
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Česnek si rozmixujeme 3sec, R7, dáme stranou do misky.
Do "Zamknout mixovací nádobu" dáme cca 1 litr vody, do košíku si dáme omyté růžčiky květáku.
Vaříme 15min, R1, Varoma.
----Dáme si předehřát troubu 250°C, spodní topení.----
Po dovaření květák scedíme a vrátíme do prázdné mísy, přidáme cibuli.
V pozici zavřené "Zamknout mixovací nádobu" zmáčkneme 2x-3x krátce Turbo.
Doporučuji mezi jednotlivými stisky lehce promíchat stěrkou, aby se k nožům dostaly velké kusy.
Přidáme zbývající suroviny: odložený česnek, vejce, semínka, vločky, koření a část mléka a část mouky.
Mícháme 1min, R2 "Zpětný chod" .
Dle potřeby dolijeme mléko nebo přidáme mouku, abychom vytvořili kompaktní hmotu.
Na plech vyložený pečícím papírem a lehce potřeným olejem tvarujeme lžící kopečky, lehce zmáčkneme do tvaru placky.
Pečeme 10mint z každé strany. - Česnek rozmixujeme 3sec, R7, sestěrkujeme.
Nasadíme metličku a přidáme vejce, hořčici, ocet, sůl a pepř.
Mícháme 40sec, R4. Sestěrkujeme.
Nastavíme 2min, R4.
Víkem s nasazenou odměrkou přiléváme pomalu olej.
Květákové placky
Domácí majonéza
Tip
Placky:
Recept jsem si upravila podle sebe a adaptovala na "Zamknout mixovací nádobu" podle zdrojového receptu zde:
//www.foodclub.cz/recept/kvetakove-placicky-se-sezamem-a-ovesnymi-vlockami/
Majonéza:
Ingredience nemusí mít pokojovou teplotu, ale hotovou majonézu je lepší nechat alespoň půl hodiny vychladit.
Změnou použitého oleje (např. za dýňový) vytvoříte zajímavé příchutě.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?