Ingredience & Porce
těsto na halušky
- 500 g syrové brambory
- 250 g hladká mouka
- 1 kus vejce
- sůl
brynza
- 200 g brynza
- 2 kusy zakysaná smetana
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Dát vařít do většího hrnce studenou, osolenou vodu!!!
Oloupané brambory, rozkrojené dát do TM5
"Zamknout mixovací nádobu"
2min, rychlost 8
slít přebytečnou vodu!!!
přidat mouku, vejce, sůl
"Zamknout mixovací nádobu"
"Jemné míchání"
těsto má mít konzistenci řidší kaše!!!
pokud se nám již vaří voda, přes cedník na halušky propasírujeme do vařící vody, mírně promícháme, aby se nám halušky odlepily ode dna.
Vaříme 5-8min.
Scedíme, prolijeme DŮKLADNĚ studenou vodou.
Dáme do mísy a promastíme dle potřeby.
Do TM5 dáme brynzu a zakysanou smetanu.
"Zamknout mixovací nádobu"
5min, 70C, "Jemné míchání"
Poléváme při servírování na talíři.
těsto
brynza
Tip
Můžeme sypat smaženou cibulkou.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Souhlasím, 2 minuty jsou moc, stačí par vteřin nebo rychlost 6.
V receptu bych změnila 2 min na 2 s, brambory jsou na kaši po 2s.
Are you sure to delete this comment ?