thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5
Doba přípravy
0min
Celkový čas
35min
porce/procí
16 kus/kusů
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Zeleninový bujón NATUR bez soli

hmota

  • 50 g Libeček čerstvý
  • 200 g mrkev
  • 100 g Petržel kořen
  • 100 g celer
  • 100 g cibule
  • 2 stroužky stroužek česneku
  • 2 lístky Bokový list
  • 30 g tuku, olivový olej, máslo, ghee, slunečnicový olej
  • 100 gramů voda, nebo čistého zeleninového vývaru pokud zrovna máte

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Zeleninová bujónová kulička bez soli - mražená
  1. Rozsekáme zeleninu R7/8sek., přidáme koření a bylinky, sekáme R7 do jemné zrnitosti (viz obrázek, čas záleží na velikosti a čerstvosti vložených surovin).

  2. Do rozmixované směsi přidáme 100 ml vody (nebo pokud máte zrovna připraveno na zeleninovou polévku, můžete přidat 100ml čirého vývaru), vaříme Varoma/35min/R2

  3. Po uvaření a vychladnutí, přendáme do misky s víčkem či do sáčku, uzavřeme a necháme 1 den odležet v ledničce. Druhý den vyjmeme z ledničky a okamžitě (dokud je směs stále chladná ) vykrajujeme lžičkou a děláme kuličky. Kuličky pokládáme na plát nebo na talíř, následně dáme do mrazáku, tak na cca 2 hodiny. Děláme proto aby se nám v mrazáku kuličky neslepily. Po částečném zamrznutí, vložíme kuličky do sáčku a necháme v mrazáku.

  4. Do směsi můžete přidat ještě směs bylin dle vlastního výběru po jedné hrsti. 1 hrst majoránky čerstvé nedrhnuté, 1 hrst plocholisté petržele.
    U pažitky mohou být 2 hrstě.

    Také můžete přidat koření dle vlastní chuti: půl rovné lžičky koriandr, 1-2 lžičky kmín, 2-3 kuličky nové koření, 1 lžička kurkuma, půl lžičky římské kmínu.

    Kulička je nejvhodnější do omáček a sósů všeho druhu, do hustých polévek a všude kde potřebujete zvíraznit chuť nebo dodat silnější zeleninový šmak.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Zeleninový bujón NATUR bez soli

Vytisknout:

Komentáře

  • 18. února 2024 - 08:57

    Vyzkoušeno a moc dobré

  • 24. května 2017 - 21:58
    5.0

    Geniální nápad 😀 vyzkoušeno, všem doporučuji 😀😁😂👏

  • 30. prosince 2016 - 12:22

    Sice jsem odeslala komentář ale nějak se zdá že se ztratil tmrc_emoticons.)

    Se sušeným Libečkem jsem ještě nedělala. Ten čerstvý dělá hodně na chuti kuliček. Mohu vyzkoušet za vás. Brzo budu dělat opět. Jinak si myslím že někde u turků v obchodě, na trhu nebo ve veganském obchodě libeček seženete, pokud máte možnost.

  • 30. prosince 2016 - 11:43

    Jarki napsal:
    Prijde mi to moc zajimave a urcite vyzkousim, nemam ted k dispozici cerstvy libecek, kdyz dam suseny tak kolik doporucujete? Dekuji
    se sušeným nemám zkušenosti. Budu zkoušet teď přes zimu tmrc_emoticons.) taky už mi došel i mražený tmrc_emoticons.) Jen si myslím že zrovna ten čerstvý libeček je docela důležitý, na tý chuti dělá hodně. Tady u nás ho zvou mimo jiné taky "maggikraut" (maggi bylina), ale podle mě bude k sehnání někde v obchdech - zkuste turky, veganské obchody nebo různé trhy, teda pokud máte tu možnost. Dávám ho tam i se stonky, tak těch 50g bude podle mě cca 1 svazek, což není moc. Jinak si ho chci vysýt a mít ho v bytě. Do těď jsem ho měla jen na balkóně. Ale celkově ho mám hroznou spotřebu, tak že se mi zásoba čerstvého bude hodit. tmrc_emoticons.D
    Dám vědět jak to dopadlo se sušeným.

    Jinak tohle je první věc kterou jsem v TM udělala tmrc_emoticons.), zaujal mě recept v knize, ale ingredience mi neseděli. A jsem zvyklá vařit "od oka", doporučuji ochutnat po dušení a popřípadě si dle chuti dodat ještě pár věcí. Přeci jen každý má jiné chuťě a jiné představy.

  • 6. prosince 2016 - 09:29

    Skvělé dochucovadlo bez zbytečných přidaných látek a chemie. Děkujeme! Love

  • 4. prosince 2016 - 15:57

    Prijde mi to moc zajimave a urcite vyzkousim, nemam ted k dispozici cerstvy libecek, kdyz dam suseny tak kolik doporucujete? Dekuji

Are you sure to delete this comment ?