![thumbnail image 1](https://cz.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/r48crfqf-1a725-670489-cfcd2-ku3ffbj7/20f15d9c-ea84-4869-a938-625c2f7dd68b/main/chleb-podle-irenky.jpg)
Ingredience & Porce
Chléb podle Irenky
- 100 gramů obilí pšenice (nebo ovesné vločky)
- 3 kusy 3 odměrky teplé vody
- 1 kostka čerstvého droždí
- 1/4 čajová lžička cukru
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- 650 gramů hladké mouky
- 3 čajové lžičky soli
- 2 čajové lžičky octa
- 2 čajová lžička oleje
- 1 polévková lžíce mletého kmínu
- 1 a 1/2 kusu 1 1/2 odměrky teplé vody
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Oblilí (vločky) pomelte 2 minuty/
"Těsto" nebo 20 sekund/rychlostí 7.
Odložte stranou.
Do mixoavcí nádoby vložte 3 odměrky vody, kvasnice, cukr, 1 polévkovou lžící hladké mouky a zadělejte na kvásek 40 sekund/40°C/rychlost 4.
Ze zyblé hladké mouky, pomletého obilí (vloček), soli, octa, oleje, kmínu a jeden a půl odměrky teplé vody zadělejte těsto 3 minuty/"Těsto"
Nechte kynout asi 30 minut v mixovací bádobě zakryté víkem nebo utěrkou.
Poté těsto vyklopte na vyklopte na napomoučený plech a vytvarujte bochník.
Poté nechte ještě dalších 15 minut kynout.
Bochník potřete studenou vodou a pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 250°C.
Pak teplotu stáhněte na 150°C a pečte 45 minut.
Během pečení několikrát potřete bochník studenou vodou, bude mít křupavou kůrku.
Tip
Kdo chce, při posledním pomazání bochníku ho posypejte kmínem.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Receptů na chleba není nikdy dost![tmrc_emoticons.-) tmrc_emoticons.-)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
další nový recept na chleba určitě ráda vyzkouším
Irenko, moc děkujeme za recept, můžu vás jen poprosit o kontrolu správnosti receptu a rozdělení surovin a postupu. V případě že si s tím nevíte rady, tak napište.
Irenko, opravdu meleš obilí na klas? Vždyť to je funkce na míchání těsta. Já melu na R10
Are you sure to delete this comment ?