Ingredience & Porce
těsto
- 5 hrnků hladké mouky
- 2 hrnky vlažné vody
- 1 kostka čerstvé droždí
- 1/2 čajové lžičky cukr
- 2 čajové lžičky sůl
- 2 čajové lžičky kmínu
- 4 čajové lžičky fenykl
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Do nádoby dáme vodu, droždí, cukr a zahřejeme na 37°C/1,5min./R2. Přidáme ostatní suroviny a promícháme na R3,5minuty .Těsto nacháme v nádobě 20min. vykynout. Potom ho vylijeme do vymazané formy a urovnáme mokrýma rukama do roviny. Necháme kynout, než se nám trouba rozpálí na 220°C a pak pečeme 10min.na 220°C, teplotu stáhnememe na 190°C a pečeme ještě 40minut.
těsta
Tip
Množství fenyklu můžete zvýšit podle vlastní chuti
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Tak jsem si také vyzkoušela pane Stříbrný..... Jen jsem neměla fenykl, a tak jsem místo toho dala TYMIÁN...Jelikož neholduji moc bílou moukou, mám raději zdravější stravu a suroviny budu zajisté dělat příště s mouky celozrnné špaldové = hladké..... Nechtěla jsem nic pokazit proto jsem vše dělala dle Vašeho receptu a klasických ingrediencí.... DĚKUJI....FOTO přidávám jak mi těsto opravdu nakynulo a povedlo se...... Na závěr když jsem formu dala na kuchynskou linku, zakryla jsem vlhkou utěrkou =pomáhá k tomu, aby kůrečka krásně změkla což se tak stalo do 20minutek........................... VYNIKAJÍCÍ.................... OPRAVDU CHVÁLÍM a DĚKUJI !!!!
♥ alenapundy@gmail.com
Byl opravdu výborný a dlouho vláčný
výborný
jen se do něj zakousnout.
Vynikající
Are you sure to delete this comment ?