Doba přípravy
0min
Celkový čas
0min
porce/procí
1000
g
Úroveň
--
Ingredience & Porce
Kefirový kváskový chleba
- 2 polévková lžíce žitného kvásku
- 150 gram žitné mouky
- 150 gram vody
těsto
- 50 gram kefíru nebo bílého jogurtu
- 300 gram vody
- 450 gram pšeničné chlebové mouky
- 13 gram soli
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Rozkvas: Do "Zamknout mixovací nádobu" dáme vodu, chlebový kvásek, žitnou mouku a "Jemné míchání" 1 min. /R4
2. Přendáme do mísy, přikryjeme folií a necháme 8-12 hod. (nejlépe přes noc) v pokojové teplotě.
3. Ráno dáme rozkvas do "Zamknout mixovací nádobu" , přidáme vodu, kefír, mouku, sůl a "Těsto" /5 min.
4. Hotové těsto přendáme na pracovní desku (podsypeme moukou), ručně propracujeme, vytvarujeme bochník a dáme kynout do vysypané ošatky. Překryjeme a necháme 2-3 hodiny vykynout.
5. Troubu a prázdný pečící plech necháme vyhřát na 250°C.
6. Chleba z ošatky překlopíme na pečící papír a vložíme na vyhřátý plech do rozpálené trouby. Pečeme 15-20 min. Pak teplotu snížíme na 220°C a ještě asi 25min. dopečeme.
Záleží jak peče vaše trouba
příprava receptu
Tip
Mouky můžeme různě míchat (špaldová, CZ, 00, vločky atd...)
Lze vylepšit semínky (slunečnice, dýně, lněné semínko, sezam, chia ...).
Chleba by měl mít při poklepu zvonivý zvuk a dobře vypečenou kůrku i zespodu.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?