thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5
Doba přípravy
15min
Celkový čas
40min
porce/procí
0 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Ohýbaný-Bilinkový Chlebík

  • 600 gramů mouka hladká
  • 300 gramů vody vlažné
  • 1 kostek čerstvé droždí
  • 1/2 čajová lžička cukr
  • 2 čajová lžička sůl
  • 5o gramů olej

česnekové máslo :

  • 2 stroužků stroužek česneku
  • 1 cibule, na pul
  • 1 svazek petržele,čerstvé, bez stonku
  • 120 gramů máslo
  • 1 čajová lžička sůl

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. TESTO:

    Vsechny ingredience na testo dát doZamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" a 2 min.Těsto"Těsto" propracovat.

    Testo dále asi ve velikosti plechu vyválet do obdelníku .

    Cesnekové máslo :

    Cesnek,cibuli a petrzel dát do Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" a 8 sek./rychl.5 rozmixovat..dále pridáme máslo a sul a dalsích 25 Sek../Rychl.5 promícháme .

    CHLÉB:

    Celý plát vyváleného testa pomazeme bylinkovým máslem a krájíme dlouhé prouzky podél v sírce asi 5 cm,prouzky skládáme jako harmoniku a dáváme do kulaté formy vylozené papírem na pecení a trochu vymazané tukem (já to dávám do ní a nebo do keramické co mám na Lasagne) a skládáme tesne vedele sebe ,takto necháme jeste dalsích asi 15 min. vykynout ..Pote´peceme pri teplote 200 stupnu celsia v predehráté troube asi 25 -30 minut ...(.já dávám tu formu s chlebem jeste na extra plech nebo pod dávám alufolii protoze mi z té formy tece olej )

    Tento chléb je výborný ,my ho deláme vzdy kdyz se u nás griluje a milujeme ho i jen tak ...ten chlebík se lehce odtrhává ,muzete dát místo bylinkového másla treba prorostlý spek ,nebo balkánský sýr ,rajcatovou omácku ,muzete kombinovat jak chcete ,dobrou chut tmrc_emoticons.)
  2. Popište zde přípravné kroky receptu

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Skládaný-Bylinkový Chlebík

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?