thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
10min
Celkový čas
30min
porce/procí
4 porce/porcí
Úroveň
střední

Ingredience & Porce

Laab gai, thajský kuřecí salát

  • 700 gramů kuřecích prsou, bez kůže, bez kostí
  • 4 polévková lžíce citrónové šťávy
  • 200 gramů mrkve, na kousky
  • 2 stonků citrónové trávy
  • 1 svazek koriandru, čerstvého
  • 1/2 svazky bazalky, čerstvé
  • 1 kus zázvoru, asi 4 cm
  • 1/2 kusu salátové okurky, na kousky
  • 1 kus červené papriky, na kousky
  • 2 stonků řapíkatého celeru
  • 2 polévková lžíce rybí omáčky
  • 1 čajová lžička soli
  • 2 kusy chilli papriček, čerstvých
  • 1 čajové lžičky cukru
  • 1 polévková lžíce sezamového oleje
  • 1 kus ledového salátu

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Filety z kuřecích prsou nakrájejte na kostky o velikosti asi 3 cm a vložte je asi na půl hodiny do mrazáku.

    Pokud máte kostky již mražené, nechte je roztát asi 40 minut, pak nakrájejte na 3 cm kostky.

    Kostky masa vložte do mixovací nádoby, maximálně po 250 gramech.

    Melte rychlostí 6 a čas podle potřeby stavu zmrzlosti kostek. Měla by vzniknout jemná fáš.

    Takto zpracujte všechno maso. To poté přeneste do mísy, zakápněte citronovou šťávou a vložte do lednice.

    Mixovací nádobu vypláchněte.

    Poté do ní vložte mrkev a sekejte 3 vteřiny/rychlostí 4.

    Odložte stranou.

    Mixovací nádobu opět vypláchněte.

    Do mixovací nádoby vložte citronovou trávu, chilli, koriandr, mátu a zázvor.

    Mixujte 5 minut/rychlostí 5.

    Stěrkou stlačte zeleninu dolů, po stěnách nádoby.

    Přidejte celer, okurku, papriku a mixujte 3 vteřiny/rychlostí 5.

    Zeleninu odložte stranou.

    Do mixovací nádoby vložte ledový salát a mixujte 3 vteřiny/rychlostí 5.

    Odložte stranou.

    Do rozpálené pánve vložte pomleté kuřecí maso, bez přidání tuku. Pokud bude potřeba přidejte trochu vody. Počkejte, dokud se všechny tekutina nevyvaří.

    Poté přidejte mrkev a vařte několik minut, dokud mrkev nebude na skus.

    Směs nechte vychladnout.

    Do velké mísy vložte mírně vystydnutou směs masa a mrkve a dochuťte cukre, solí, rybí omáčkou a sezamovým olejem.



    Přidejte ledový salát a zeleninu a podávejte.

Tip

Toto severothajské jídlo miluju. Pokud jako přílohu vynecháte rýži a nudle, máte přirozeně bezlepkový, bezlaktóvý a low carb recept.

Zeleninu doplňte podle vlastní chuti. V sezoně přidávám ředkvičky, cibulku...

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Laab gai, thajský kuřecí salát

Vytisknout:

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.
Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: