thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6
Doba přípravy
10min
Celkový čas
40min
porce/procí
2 porce/porcí
Úroveň
snadný
  • TM 6
published: 30.08.2020
změněno: 09.07.2021

Ingredience & Porce

Těsto

  • 500 gramů Mléka, nalijte do mixovací nádoby
  • 2 kusy vejce, přidejte
  • 3 polévkové lžíce mouky Doves Farm-červená, přisypte (3 vrchovaté lžíce - cca 110g)
  • 1 špetka soli, přidejte

Ovoce (zahradní/lesní bobuloviny)

  • trocha jahod
  • trocha malin
  • trocha borůvek
  • trocha ostružin
  • trocha rybízu
  • (ovoce mražené/čerstvé)

Navrch po upečení

  • 40 gramů másla, rozpuštěného nebo můžete pokládat plátky na vrch upečeného slítku
  • cukr moučka, Množství odhadněte. Posypte dle chuti.

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Příprava trouby a plechu
  1. Předehřejte si troubu na 250°C.
  2. Plech vymažte máslem a rovnoměrně rozprostřete mražené nebo čerstvé ovoce, které jste si nachystali. Nejvhodnější jsou jahody/maliny/borůvky/ostružiny/rybíz. Větší jahody doporučuji nakrájet na menší kousky. Když máte nachystaný plech, přejděte na přípravu těsta.
  3. Příprava těsta.
  4. Do mixovací nádoby nalijte mléko a přidejte všechny ostatní ingredience (vejce, mouku, špetku soli) a šlehejte 20 sec/rychlost 4,5.
  5. Těsto nalijte na plech
  6. Těsto je potřeba opatrně, ale rychle nalít na plech kolem ovoce.
    Protože je těsto řídké, mouka se velmi rychle usazuje ke dnu nádoby, tak je vhodné v průběhu nalévání těsto promíchat pohybem nádoby v ruce (zatočit do strany) a zbytek těsta dolít.
  7. Pečení
  8. Plech se slítkem vložte do trouby a pečte při 250°C cca 30 minut. Ke konci hlídejte, větší kusy ovoce (jahody) se mohou připalovat.
  9. Po upečení
  10. Upečený slítek vyndejte z trouby a polijte rozpuštěným máslem. Pokud nemáte máslo připravené, nevadí. Stačí máslo nakrájet na tenké plátky a pokládat na slítek. Rospustí se přímo na něm. Pocukrujte moučkovým cukrem.
  11. Servírujte
  12. Takto hotový slítek (vemte celý plech v chňapkách) a umístěte doprostřed stolu na utěrku nebo podložku, rozdejte lžíce a pozvěte strávníky ke společnému hodovávní. Lžící škrábejte slítek přímo z plechu. Je to velký požitek nejen pro rodinu, ale i pro návštěvu...
  13. Pokud budete jíst slítek jako hlavní jídlo počítejte se 2 porcemi. Pokud děláte slítek na chuť, mls nebo odpolední svačinku, pozvěte až 4 osoby k jednomu plechu.
  14. Toto jídlo je velmi atraktivní pro malé děti. Uvidíte, jak je tento způsob stolování bude bavit a budou bojovat o každý kousek slítku nebo ovoce s ostatními spolustrávníky. tmrc_emoticons.-)
  15. Přeji doborou chuť!

Tip

Společně u jednoho stolu a plechu...
Vhodné nejen pro členy rodiny, ale zajímavé stolování pro blízké přátele, pro páry... Toto jídlo milují děti a velmi je baví způsob společného hodování přímo z plechu.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 6 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 6
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Slítek od babičky BEZLEPKOVÝ

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo