- TM 31
Ingredience & Porce
Základní těsto na knedlíky
- 1 kus cibule, přepůlená (80 gramů)
- 1/2 svazek petželky, pouze listy (10 gramů)
- 25 gramů másla
- 200 gramů Mléka
- 250 gramů rohlíků, suchých a nakrájených na malé kousky
- 2 kusy vajec
- 1/2 čajové lžičky soli
- špetka pepře
- špetka muškátového oříšku
Knedlíková variace
- 50 gramů hub, čerstvých, na plátky
- 80 gramů ementálu, pokrájeného na malé kousky
- 100 gramů listového špenátu, rozmraženého
- 60 gramů vody
Houbová omáčka
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- 1 kostka zeleninového vývaru
- 40 gramů másla
- 250 gramů čerstvých hub, pokrájených na tenké plátky
- 200 gramů smetany
- sůl, dle chuti
- pepř, dle chuti
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby vložte cibuli a petrželku a sekejte 7 sekund/ rychlostí 5.
- Pomocí stěrky tlačte suroviny dolů.
- Přidejte máslo a vařte 3 minuty/ Varoma/ rychlost 1.
- Přidejte zbývající suroviny na těsto a mixujte 30 sekund/ rychlostí 3-4.
- Pomáhejte si přitom stěrkou a poté vzniklou směs přendejte do mísy.
- Těsto rozdělte na tři porce (každá asi 200 gramů) a pokračujte postupem uvedeným níže:
- Do mixovací nádoby vložte 1/3 těsta a 50 gramů hub a mixujte 3 vteřiny/ rychlostí 4.
- Odložte stranou.
- Do mixovací nádoby vložte sýr a strouhejte 3 sekundy/ rychlostí 6.
- Přidejte 1/3 těsta a mixujte 3 sekundy/ rychlostí 4.
- Odložte stranou.
- Do mixovací nádoby vložte špenát, ze kterého jste předtím vymačkali co největší množství vody.
- Sekejte 5 sekund/ rychlostí 6.
- Přidejte 1/3 těsta a mixujte 3 sekundy/ rychlostí 6.
- Je-li těsto příliš jemné, přidejte trochu strouhanky nebo hrubé mouky.
- Mokrýma rukama vytvarujte z každého druhu těsta malé knedlíčky (o průměru cca 5 cm).
- Knedlíky vložte do vymazené Varoma mísy a Varoma tácek.
- Vyčistěte mixovací nádobu.
- Poté do ní nalijte vodu, umístěte Varoma systém na své místo a vařte v páře 23 minut/Varoma/rychlostí 1.
- Šťávu vzniklou vařením ponechte v mixovací nádobě.
- Knedlíky podávejte přelité houbovou omáčkou nebo rozehřátým máslem a posypané např. parmazánem.
- Do mixovací nádoby se šťávou z vaření knedlíků přidejte mouku, zeleninový vývar, máslo a vařte 4 minuty/100°C/rychlostí 4.
- Přidejte houby a smetanu a vařte další 3 minuty/90°C/"Zpětný chod" /rychlostí 2.
- Dle chuti osolte a opepřete.
Základní těsto na knedlíky
Žampionové knedlíky
Sýrové knedlíky
Špenátové knedlíky
Dokončení knedlíků
Houbová omáčka
Tip
- místo suchých rohlíků je možné použít bílý chléb
- jak rohlíky, tak chléb musí být alespoň jeden den staré, ale ne úplně tvrdé
- obyčejné knedlíky i ty ochucené můžete podávat jako přílohu k libovolnému pokrmu
- můžete si také udělat špekové knedlíky: namísto hub přidejte 50 gramů na kostičky nakrájeného špeku
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Vypadá to báječně určitě vyzkouším
Are you sure to delete this comment ?