Ingredience & Porce
rizoto
- 1 cibule
- 2 polévkové lžíce olivový olej
- 200 g kulatozrnné rýže
- 1,5 dcl bílého vína
- 0,5 litr zeleninový vývar
- 200 g dýně
- 30 g máslo
- 12 šalvějových lístků
- sůl,pepř
- 30 g posekaného parmazánu
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Cibuli posekejte R5, 5sec., s olejem osmahněte na R1, 5 min., st.Varoma. Přisypte rýži a osmahněte na R2, 2-3 min., st.Varoma. Přilijte víno a povařte R1, 2min., 100°C. Rýže by měla vstřebat víno.
Stěrkou odškrábněte ode dna nádoby usazený škrob z rýže. Přilijte 3 dcl vývaru, nasaďte šlehací metlu a vařte R1, 5min., 90°C.
Přidejte na kostky nakrájenou dýni, 1dcl vývaru, a vařte R1, 10min., 90°C. Před podáváním nechte asi 5 min. odležet. Na pánvi rozpalte olej a vložte na něj lístky šalvěje.Zapění a usmaží se do křupava.
Sypte parmazánem a zdobte lístky šalvěje.
Rizoto
Tip
Lze dozdobit kuličkami vína.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Vypadá výborně a hlavně jedná se o rychlé a ZDRAVÉ jídlo
další dýňová variace
Are you sure to delete this comment ?