thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
35min
Celkový čas
1h 15min
porce/procí
30 plátek/plátky
Úroveň
střední

Ingredience & Porce

  • 250 g čočka
  • 1400 g voda
  • 150 g těstoviny, např. fusilli, mušle
  • 260 - 280 g cibule, napůl
  • 1 stroužek česneku
  • 400 g bílý žampión, čerstvý, očištěných (větší žampióny rozkrojené napůl)
  • 20 g máslo
  • 1 čajová lžička majoránky, suché
  • 1 čajová lžička pepř černý, mletý
  • čaj, ové lžičky soli
  • 1 čajová lžička zeleninová sůl
  • 1 polévková lžíce olivový olej, na vymazání
  • 1 polévková lžíce strouhanka, na vysypání

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. 1.  Čočku namočte na 2 hodiny do 500 g studené vody. Poté ji nechte okapat v košíku.

    2.  Do mixovací nádoby nalijte 900 g vody, přidejte namočenou čočku a vařte 23 min./100°C/ / . Mezitím podle instrukcí na obalu uvařte těstoviny a nechte je okapat. Čočku nechte okapat v košíku, odložte stranou a nechte vychladnout. Vyprázdněte mixovací nádobu.

    3.  Do mixovací nádoby dejte cibuli a česnek a sekejte 8 sek./ /rychlost 5. Pomocí stěrky stlačujte suroviny dolů.

    4.  Přidejte žampiony a sekejte 5 sek./rychlost 4, pomáhejte si přitom stěrkou. Pomocí stěrky stlačujte suroviny dolů.

    5.  Předehřejte troubu na 180°C.

    6.  Přidejte máslo a vařte 4 min./Varoma/rychlost 1.V košíku nechte ze žampionů okapat přebytečnou tekutinu.

    7.  Přidejte koření a sůl, vařené těstoviny a čočku a sekejte 40 sek./rychlost 8, pomáhejte si přitom stěrkou. V případě potřeby dokořeňte.

    8.  Vzniklou směs přendejte do obdélníkového pekáče, zhruba 35-40 cm dlouhého, vymazaného olejem a zaprášeného strouhankou. Pečte asi 40 minut (180°C). Před krájením na plátky nechte zcela vychladnout a dejte ještě na 2-3 hodiny do lednice.

     

    Tip

     

    Nakrájejte na plátky a podávejte s chlebem a majonézou nebo česnekovou omáčkou.

     

    Čočkovou paštiku lze jíst jako vegetariánskou "sekanou", například s pečenými bramborami.

     

    Zeleninová sůl je sůl rozemletá se sušenými bylinkami a zeleninou. Lze zaměnit 1 kostku zeleninového bujónu za 1 čajovou lžičku zeleninové bujónové pasty.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Čočková paštika

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: