Ingredience & Porce
bavorské knedlíky
- 40 g mák
- 30 g cukr
- 270 g hladká mouka
- 100 g mléko
- 1/2 kostky čerstvé droždí
- 1 kus vajíčko
- 130 g máslo
- 1/2 čajové lžičky sůl
- 40 g povidel
- 500 g voda
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
1. Dejte mák a 20 g cukru do a rozmixujte 30 vteřin / rychlost 10 a dejte stranou.
2. Umyjte .
3. Dejte do 50 g mouky, mléko, droždí a promíchejte 1 minutu / 37 °C / rychlost 3.
4. Přidejte 220 g mouky, vajíčko, 30 g másla, 10 g cukru, sůl a připravte těsto - 30 vteřin / .
5. Vyndejte těsto z , rozdělte na 4 díly a vytvořte z každého dílu rukou placku. Dejte na kažkou placku 10 g povidel. Vytvořte z placek kulaté knedlíky.
6. Dejte knedlíky do misky Varoma vymazané trochu olejem nebo máslem, aby se nepřilepily. Dejte si pozor, aby mezi nimi zůstal prostor, aby mohla proudit pára. Nechte kynout 30 minut na teplém místě.
7. Dejte vodu do . Položte Varoma s knedlíky na a vařte 20 minut / Varoma / rychlost 1.
8. Po uvaření knedlíků dejte Varoma stranou a vyprázdněte .
9. Dejte do 100 g másla a rozpustťe 1,5 minuty / 80 °C / rychlost 1.
10. Bavorské knedlíky se podávají posypané směsí z máku a cukru a přelité máslem - Dobrou chuť
Germknödel
Tip
Knedlíky lze podávat také s vanilkovou omáčkou.
Za tento recpet děkujeme vývoji Themomixu z www.rezeptwelt.de.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?